Camp

L'alcalde i els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet s'abaixen un 7% el sou

Per Redacció

L'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ahir, durant la sessió extraordinària

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar, ahir en una sessió extraordinària, la reducció de les retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació municipal, amb els vots a favor del PSC i FIC i el vot en contra de CiU. A proposta de l’alcalde, la reducció salarial establerta per l’article 2 del Reial Decret-llei 20/2012, de 13 de juliol que afecta a tots els treballadors de l’Ajuntament, patronats i empreses municipals, es farà extensiva també als regidors del consistori, tot i que el decret no obliga a aplicar aquesta reducció a les retribucions dels càrrecs electes.

En concret, aquest 2012 es reduirà en un 7% el sou de l’Alcalde i de la 2a Tinent d’Alcalde; i les indemnitzacions dels regidors de l’equip de govern (que cobren per assistència als plens i a les comissions informatives). No s’aplicarà cap reducció a les indemnitzacions que reben els regidors de l’oposició per assistir a les sessions (6.000 euros com a màxim), per analogia als treballadors que també cobren una quantitat inferior a 1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional i, per tant, queden exclosos de la reducció de sou.

Aquest percentatge de reducció és l’equivalent al que deixaran de percebre aquest 2012 els funcionaris i treballadors de l’Ajuntament, amb la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre a la qual obliga l’article 2 del Reial Decret-llei de 13 de juliol. Amb aquesta mesura, l’alcalde i els regidors de l’equip de govern han volgut acostar les seves condicions laborals als dels treballadors de la casa i evitar greuges comparatius.


Comenta aquest article