Informació general

Els mestres del CEIP Joan Ardèvol es manifesten en contra de la sisena hora lectiva

Per RedaccióEls mestres del CEIP Joan Ardèvol es manifesten en contra la sisena hora lectiva
Els mestres del CEIP Joan Ardèvol han elaborat un manifest sobre la qualitat de l'educació davant la voluntat del Departament d'Educació de la Generalitat d'incrementar a sis hores l'horari de l'alumnat dels centres públics d'infantil i primària en el proper curs 2006-2007.

Per mostrar el seu descontent amb el Departament d'Educació els mestres del CEIP Joan Ardèvol de Cambrils, segons un comunicat emès el passat divendres 10 de març, no assistiran a l'acte d'inauguració del nou centre de Cambrils CEIP Guillem de Fortuny, el proper dia 15 de març, que presidirà la consellera d'Educació, Marta Cid.

Segons el manifest, es considera "una barbaritat que el Departament d'Educació una vegada més aposti per la quantitat i no per la qualitat". Segons els mestres del Joan Ardèvol, augmentar la qualitat del seu centre passa per: tenir menys nens a classe, millorar el servei de psicopedagogia, creació de nous espais on poder desenvolupar més activitats (actualment el centre no compta ni amb aules de biblioteca, ni de laboratori, ni de música) o poder comptar amb més mestres especialistes en pedagogia terapèutica per atendre les necessitats educatives especials.

Descontent amb els sindicats

Els mestres també han elaborat un comunicat dirigit als sindicats de l'ensenyament on mostren el seu descontent "amb les negociacions que els sindicats de l'ensenyament estan duent a terme amb el Departament d'Educació". Segons els mestres "considerem que els sindicats no s'han mogut amb prou celeritat per tal de contrarestar les noves propostes del Departament d'Educació".

Segons el comunicat, els mestres del CEIP Joan Ardèvol han arribat a l'acord que en les properes eleccions sindicals "no votarem cap d'aquells sindicats que donin suport a la sisena hora lectiva, ja que no representa cap millora real". Per altra banda, els mestres del centre expressen també que es desafiliaran "en bloc i conjuntament dels nostres respectius sindicats".

Comenta aquest article