Camp

L'Ajuntament de Salou demana que no s'apliqui l'augment de l'IVA al sector turístic

Per Redacció

Imatge de la platja del Regueral

CiU de Salou va presentar, aquest passat dimarts, una moció demanant la retirada de l’augment de l’IVA al sector turístic i mesures de compensació pels municipis turístics. El grup salouenc de CiU va proposar aquesta moció, en sessió plenària, per tal de deixar clara la seva posició respecte a l’augment de l’IVA modificat del 8% al 10% sobre el consum de béns i serveis dels sectors i subsectors turístics que, recentment ha aprovat el govern de l’Estat, i que entrarà en vigor el proper mes de setembre.

Sobre aquesta qüestió, l’alcalde de Salou –Pere Granados– va explicar que, “degut a la manca d’un finançament adequat, a la reducció d’ingressos i a l’increment de la despesa que suposa la pujada de l’IVA, els municipis turístics necessitem més recursos per donar servei als turistes i ciutadans, i per aquest motiu demanem que es reconsideri aquest increment”. Granados va dir que aquesta mesura gravarà l’activitat i el negoci turístic i en conseqüència la caiguda de la demanda i de visitants, la pèrdua de competitivitat per a totes les destinacions turístiques i un impacte negatiu sobre la rendibilitat de les empreses i sobre l’ocupació que genera el turisme. El batlle va afegir que: “demanar que es compensi als municipis turístics és una reivindicació històrica, no és només una reacció a les actuals mesures preses pel govern sinó que, des de l’any 2010 demanem que una part de la riquesa generada pel turisme repercuteixi al municipi”.

La moció demanava que es reconsideri la pujada perquè gravarà tant el consumidor com l’oferta i això castigarà greument el turisme o que, en el pitjor dels casos, s’ajorni la seva aplicació fins el 2013 per no afectar les reserves de la temporada. En aquest sentit, CiU també ha proposat que s’apliqui un IVA super reduït en programes socials de vacances que es desenvolupin en temporada baixa, per tal d’afavorir la desestacionalització incentivant l’ocupació durant aquest període.

Comenta aquest article