Informació general

Es presenta a Cambrils el pla que preveu millorar el transport públic a la Costa Daurada

Per Cristina Sierra

Ricard Font i Mercè Dalmau en un moment de la presentació del projecte de millora del transport públic a la Costa Daurada

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya –Ricard Font– va presentar, el passat divendres a Cambrils, el projecte de millora del transport públic a la Costa Daurada. L'acte, que es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament, va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, que va "ressaltar" la importància del transport públic de la zona.

Les mesures s'implementaran entre el 2013 i el 2014

Els objectius de l'estudi són: adaptar l'oferta del transport públic per carretera del corredor de la costa a la demand existent i a l'estacionalitat del territori; millorar les connexions dels municipis de la Costa Daurada amb els principals pols d'atracció; millorar les condicions de prestació dels serveis a nivell tarifari; millorar la coordinació dels serveis urbans i interurbans; millorar la cobertura territorial amb noves parades, i millorar la coordinació horària dels serveis de la xarxa de transport públic, la xarxa ferroviària, els aeroports i els centre d'atracció turística com Port Aventura.

Tal com va explicar Font, l'estudi es començarà a redactar tenint en compte les entrevistes als principals agents de la zona i les enquestes que es faran als ajuntaments i als usuaris, i es preveu que es pugui presentar abans de finals d'any. Les mesures es començaran a implementar el 2013 i s'acabaran, com a molt tard, a principis del 2014.

Es presenten quatre nous autobusos de les rutes de costa

Un cop presentat el pla, la comitiva es va desplaçar cap a l'estació d'autobusos de Cambrils, on va tenir lloc la presentació de quatre nous vehicles que operaran en les rutes regulars de transport interurbà de la costa i que estan gestionades per l'empresa Plana.

Comenta aquest article