Informació general

La gestió del cicle de l'aigua a Cambrils passa a mans del Consell Comarcal del Baix Camp a través de Secomsa Aigües

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Josep Masdeu, Robert Ortiga i Robert Benaiges
Ahir es va signar el conveni de cessió de competència de la gestió del cicle de l'aigua de l'Ajuntament al Consell Comarcal del Baix Camp. Tot i que ahir es va formalitzar la cessió, des del passat 1 de març l'empresa encarregada de gestionar l'aigua al municipi és Secomsa Aigües, recordem, una societat mixta formada per una part pública (amb el 51%), la del Consell Comarcal del Baix Camp i una part de capital privat (amb un 49%) que correspon a l'empresa Sorea, del Grup Agbar.

L'alcalde -Robert Benaiges- va voler destacar la importància de crear una empresa d'aquestes característiques "optar per l'externalització de serveis té l'objectiu d'oferir un millor servei de l'aigua, en una població que cada cop augmenta més. Un Ajuntament de les nostres característiques no pot assumir econòmicament un servei d'aquesta magnitud tot sol"

Altres municipis

Per la seva banda el president del Consell Comarcal -Robert Ortiga- va destacar els beneficis d'aquest nou model de gestió "al Baix Camp hi ha una xarxa de municipis molt petits en els que cal mancomunar serveis perquè es pugui donar un servei d'alta qualitat. El problema d'oferir una aigua de qualitat cada cop creix més i s'ha de tractar amb serietat i professionalitat, des de la captació de l'aigua fins el servei de subministrament a les cases. Per altra banda existeix la necessitat de traslladar aquest sistema de gestió en altres municipis que actualment pot semblar que no ho necessiten però en un futur inmediat serà necessari per a tothom. Crec que és una decisió intel·ligent i que ha de permetre a Cambrils liderar aquest gran projecte"

L'acte també va servir per donar a conèixer el nom del nou president de Secomsa Aigües -Josep Masdeu-
també vicepresident del Consell Comarcal,  que va afirmar en la trobada que de moment ja s'han establert converses amb possibles municipis de la comarca interessants en aquest sistema de gestió com és el cas de Vinyols i els Arcs, Botarell, Castellvell del Camp o Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Comenta aquest article