Camp

Es presenta el Pla de Dinamització Turística Muntanyes de la Costa Daurada 2012-2015

Per Redacció

La serra de Llaberia vista des de Colldejou

El Consell Comarcal del Baix Camp va presentar, ahir, el Pla de Dinamització de les Muntanyes de la Costa Daurada. Aquest té per objectiu promoure aquesta marca dels municipis d'interior i de muntanya per convertir el turisme en una eina de promoció. Aquest Pla té una temporalització de tres anys, del 2012 al 2015, i un pressupost de 145.530 euros. Els objectius són posicionar i consolidar la marca; implicar el sector públic i privat en el seu posicionament, obrir-la a nous mercats potencials de natura i turisme i potenciar l'ús de les noves tecnologies en la difusió dels productes turístics i de la marca.

Productes turístics d'interior

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, va destacar el treball que està fent el president del Patronat Comarcal de Turisme, Anton Marca, cercant sinergies amb els patronats de turisme de la costa i el de Reus per oferir els productes turístics d'interior com a complement de l'oferta dels municipis de la costa. Aquest Pla de Dinamització s'ha elaborat després que l'any passat va finalitzar el Pla de Foment Turístic que ha desenvolupat el Consell Comarcal des de l'any 2009, i que ha suposat una inversió d'1.080.000 euros finançats al 50% per la Generalitat.

La presentació del Pla de Dinamització de les Muntanyes de la Costa Daurada també va comptar amb la presència de la directora general de Turisme –Marian Muro–, que durant la seva visita va tenir una reunió amb el sector turístic privat dels municipis inclosos en la marca i amb representants dels municipis. Muro va explicar que una de les prioritats de la seva direcció general és fomentar el turisme d'interior on hi ha molts recursos turístics que s'han de convertir en producte per poder-los comercialitzar. Un cop finalitzada la reunió, la directora general i el director territorial del Departament d'Empresa i Ocupació a Tarragona –Baptista Capell– van visitar el Centre Públic d'Escalada a l'Arbolí i el Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades.

Comenta aquest article