Informació general

L'alcalde de Riudoms assegura als veïns del Molí de la Torre i Vilafortuny que el Polígon de Mas de Don Felip no serà perjudicial pel medi ambient

Per Judit Pinazo



La reunió es va celebrar ahir a la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament de Riudoms
Una representació de veïns dels barris de Vilafortuny i del Molí de la Torre es van reunir ahir a la tarda amb l'alcalde de Riudoms -  Josep Mª Vallès-, el regidor d'Urbanisme -Marc Junivart- i el Tinent d'alcalde i regidor d'Activitats i Patrimoni -José Vicente Mir-. El motiu de la reunió, convocada pels veïns, era poder conèixer de primera mà quins usos se li donaran al polígon industrial Mas de Don Felip que es preveu construir en el terme municipal de Riudoms, a tocar de la carretera de Misericòrdia i del terme municipal cambrilenc.

Recordem que el passat mes de novembre, els veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny van fer arribar a l’Ajuntament de Riudoms més de 400 al·legacions al polígon industrial  ja que l'informe elaborat  pels tècnics municipals de Cambrils, afirmava que la indústria semipesada que es vol instal·lar en el polígon podia portar molts problemes de pol·lució.

A la reunió d'ahir hi van assistir prop de 15 veïns i es va desenvolupar en un to cordial, així ho afirmava l'alcalde de Riudoms un cop finalitzada la trobada "estem en un línia de col·laboració i coincidim plenament amb la preocupació dels veïns. L' ajuntament de Riudoms en cap moment no ha plantejat cap activitat conflictiva amb el medi ambient i sembla que els veïns compartien aquesta preocupació. Parlant avui els hem tranquilitzat".

Segons el consistori riudomenc el polígon preveu excloure totes aquelles empreses que s'inclouen dins l'Annex I de la Llei d'Intervenció de l'Administració Ambiental de la Generalitat, com per exemple algun tipus d'empreses químiques, de la mineria, de l'energia o aquelles que puguin resultar perjudicials pel medi ambient. Axí doncs, el polígon, de 41 hectàrees, preveu acollir per exemple, empreses com tallers mecànics, estacions de servei, hosteleria o restauració, entre d'altres.

Polígon amb depuradora

Un altre dels temes conflictius, que s'havia assenyalat des de l'Ajuntament de Cambrils, és la possiblitat que les aigües residuals del polígon s'haguessin de connectar a la depuradora del municipi cambrilenc tot i que ahir, l'alcalde de Riudoms -Josep Mª Vallès- va assegurar que "el projecte contempla la construcció d'una depuradora pròpia pel polígon".

La setmana passada l'Ajuntament de Cambrils va aprovar amb el suport de tots els partits polítics i l'abstenció de CIU una moció en relació al Pla Parcial del polígon. L'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- havia afirmat que no havien rebut la informació suficient sobre usos del polígon que havien sol·licitat al consistori riudomenc.  Respecte a aquesta qüestió Josep Mª Vallès va afirmar ahir que "jo vaig convidar a l'alcalde de Cambrils que si considerava que la normativa sobre usos encara no era prou restrictiva a fer-ne un anàlisi plegats. Des d'aleshores no n'he sabut res més. I em sembla que despenjar el telèfon i demanar-me el que els hi falti no costa pas tant".

Per la seva banda els veïns es van mostrar també molt satisfets un cop finalitzada la reunió. Segons la vicepresidenta d'Entitats de Vilafortuny -Arantxa Uranga- "tinc la sensació que comencem , des del punt de vista legal, a caminar en una bona direcció. El que ens ha quedat molt clar és que empreses perjudicials pel mediambient, que eren les que més ens preocupaven, no estan contemplades. Tot i axí, per assegurar-nos que aquest polígon no tingui una repercussió negativa des del punt de vista mediambiental ens hem d'assegurar que per exemple, si s'instal·la una empresa química, que si que està contemplat, quin tipus d'empresa serà. L'alcalde ens ha ofert la possibilitat d'exposar per escrit la voluntat de conèixer les característiques de les empreses que podran formaran  part del polígon"

Comenta aquest article