Informació general

El senador d'ERC Lluís Aragonès demanarà l'execució d'un tercer carril a l'AP-7 fins a Cambrils i la gratuïtat del peatge

Per Redacció

El senador d’ERC per Tarragona dins de l’Entesa Catalana de Progrés Lluís Aragonès, preguntarà en el plenari de demà dimecres 8 de març a la ministra de Foment –Magdalena Álvarez–, segons una nota de premsa emesa ahir dilluns, quin és el criteri del govern espanyol respecte a l’ampliació a tres carrils de l’autopista de peatge AP-7 entre Vila-seca i Cambrils. També preguntarà per la gratuïtat del peatge de Cambrils mentre durin las obres del desdoblament de l'N340 entre Vila-seca i Cambrils.

Segons el comunicat, Lluís Aragonès considera que l’aprovació de l'ampliació de l'AP-7 a tres carrils entre el seu enllaç amb l’AP-2 (El Vendrell) i Vila-seca - Salou és molt procedent i positiva, però vol saber si la màxima responsable política de l’acord entre el govern i la concessionària Acesa és sensible a una petició de l’Ajuntament de Cambrils. El senador d’ERC troba incomprensible que el tercer carril acabi just a la sortida de Vila-seca - Salou i no arribi a la següent de Cambrils, quan la ciutat és un pol turístic de primera magnitud i, d’altra banda, manté una aliança estratègica amb Salou i Vila-seca que ajudarà a un fort creixement.

Peatge

D’altra banda, i lligat a l’AP-7 al seu pas per Cambrils, el senador  aprofitarà la pregunta a la ministra perquè el govern manifesti públicament si accepta escoltar la demanda de diversos ajuntaments i del món empresarial de la zona en el sentit d’alliberar el peatge de Cambrils mentre durin les obres, que ja duren més de mig any, del desdoblament de l'N-340 entre aquesta població i Vila-seca.

Aragonès ja ha presentat una moció al Senat reclamant la gratuïtat d’aquest peatge perquè les obres compliquen i col·lapsen la circulació per l’única via de titularitat estatal que enllaça els pobles de la costa lliure de peatges, i les obres obliguen a l'ús de l'autopista. Segons el senador d'ERC "l’execució del desdoblament durarà anys i a l’estiu s’agreujaran les cues, amb el perjudici que això comporta per a la temporada alta de turisme".

Lluís Aragonès argumentarà la petició del peatge de Cambrils amb el precedent de la gratuïtat que el Ministeri de Foment i Acesa van pactar entre Salou - Vila-seca i Torredembarra i que encara és vigent.

Comenta aquest article