Cultura

L'església de Sant Pere acull el concert del Cor Carlit Gospel, organitzat per Mans Unides

Per Gerard Ballester

Un moment de l'actuació del Cor Carlit Gospel, a l'església de Sant Pere, ahir a la nit

Ahir a les 9 del vespre, a l’església de Sant Pere va tenir lloc el concert Gospel des del Cor a càrrec del Cor Carlit Gospel. Un concert solidari, organitzat per Mans Unides, amb l’objectiu de recaptar fons per finançar un projecte de desenvolupament a Costa de Marfil. El preu de l’entrada per col·laborar-hi era de 10 euros. Amb un públic força nombrós, el Cor Carlit va exposar el seu ampli repertori: passant des del gospel més tradicional fins a arribar als més recents compositors contemporanis.

El Cor Carlit és la formació de gospel més antiga de Catalunya, amb més de vint anys d’activitat ininterrompuda, fundat a Barcelona l’any 1988. El conjunt musical posseeix un dels més amplis repertoris del panorama europeu contemporani. Sota la direcció d’Anna Roqué i acompanyats pel pianista i també sots director Oscar Atilde, la seixantena de cantaires que conformen el Cor Carlit van repassar tradicionals nord-americanes ben conegudes com Perfect Praise, amb lletres que exhaltaven les virtuts de Déu, l’enèrgica Go Down Moses, cançons com Hallelujah, que s’han fet populars pel fet de ser la banda sonora de pel·lícules  o bé d’altres espirituals africanes amb molt de ritme com Siyahamba, Mamaliye o bé Asimbonanga (amb lletres que parlaven dels pobles oprimits) i que convidaven a moure’s de la mateixa manera que ho feien ells.

El repertori d'ahir va ser enèrgic, molt festiu i en la gran majoria de peces hi havia petits moments imponents i d’una gran majestuositat, sobretot quan hi intervenien els diferents solistes de veus potentíssimes que anaven sorgint d’entre la multitud de les veus del cor. Fins i tot el pianista va tenir el seu moment de glòria tot fent de solista. Per finalitzar el concert van interpretar la coneguda Aquarius – let the sunshine, tot convidant el públic a cantar-la i a picar de mans amb el cor.

El Cor Carlit va oferir un ampli repertori

Aspecte del públic que va assistir al concert, a l'església de Sant Pere

Comenta aquest article