Cultura

L'artista Pedro Calavia presenta la mostra pictòrica "Des del Mediterrani" a la sala d'art del Club Nàutic

Per Berta Ruiz

Pedro Calavia amb una de les obres que formen part de l'exposició

El passat dissabte al vespre, a la sala d’art del Club Nàutic, va tenir lloc la inauguració de l’exposició pictòrica de l’artista local Pedro Calavia. Sota el títol “Des del Mediterrani” Calavia presenta un total de 14 quadres de petit i gran format, de temàtica marítima i fets amb la tècnica de l’acrílic sobre tela, fusta i també sobre paper. “Són platges molt anònimes, no són identificables, és simplement jugar amb el paisatge, amb l’espai del cel, de l’horitzó, el mar i la terra”, va explicar l’artista a Revista Cambrils Diari Digital.

El moment de la inspiració i de la creació és el “més bonic” per a Calavia, tal com va dir ell mateix. Segons va explicar, “moltes vegades m’assec a l’espigó del port i vaig veient la posta de sol i només seguint la línia de l’horitzó vas veient una llum especial i com va canviant l’aigua i el cel amb el contrast de la llum del sol. Això ho faig perquè m’agrada i, sempre pots posar la línia de l’horitzó més alta o més baixa, però el més màgic és veure com es transforma de color, tant el cel com l’aigua del mar. Si a això li afegim que hi ha dies més assolellats, hi ha dies que ha plogut o que hi ha temporal, aquesta variació encara és més gran. Tot i això, no pretenc fer una fidel reproducció del que estic veient sinó que em permet jugar amb els colors, amb els blaus. És molt simple i minimalista, però crec que dóna moltes opcions a experimentar amb el color”.

La mostra pictòrica es podrà visitar fins el dia 27 de juliol, en el marc d'una iniciativa promoguda pel Club Nàutic Cambrils de port l'art dels artistes locals a les seves dependències.

Comenta aquest article