Esports

El FC Cambrils i el Cambrils United estableixen un acord de filiació com a primer pas d'una futura unificació

Per Lluís Rovira i Barenys

Mingo Capafons, president del FC Cambrils, i Eduard Martí, president del Cambrils United, ahir, en la presentació de l'acord entre els clubs

El president del FC Cambrils, Mingo Capafons, i el del Cambrils United, Eduard Martí, van fer públic, ahir, l'acord entre els dos clubs de cara a aquesta propera temporada, "un acord de col·laboració més que simplement de filiació entre els dos clubs". A més, l'acord se subscriu tant als dos equips amateurs com als equips base dels dos clubs de manera que es crearà una estructura esportiva única. També es crearà un equip de treball integrat per 14 persones procedents dels dos clubs. D'altra banda, ahir també es va fer palesa una intencionalitat d'unificar les dos clubs, en els propers anys. Segons va apuntar Eduard Martí, "hi ha d'haver al menys un any de filiació de cara a que ja sigui l'any vinent o més endavant es plantegi la unificació dels clubs". Aquest és un objectiu que no s'amaga i que, tal com van dir els dos presidents, s'ha plantejat i s'anirà treballant amb la intenció de crear "un club de futbol potent i important a Cambrils. Estem treballant per a què hi hagi un sol club de futbol a Cambrils",  van dir els presidents. De cara a aquesta propera temporada i donada la immediatesa de l'acord, els objectius són més modestos i passen per conservar les categories on militen els equips, el FC Cambrils a la Segona Catalana i el Cambrils United a la Tercera Catalana.

El Marina surt del projecte

El projecte de filiació i col·laboració entre els clubs de futbol local incloïa, en un primer moment, tres clubs: el FC Cambrils, el Cambrils United i el Marina. El Marina, que ha exercit de filial del FC Cambrils les dues darreres temporades, ja no forma part d'aquest projecte. Segons van explicar els dos presidents ahir, les converses es van trencar ja que es proposava eliminar un equip amateur dels tres que hi ha, per qüestions purament econòmiques, "havíem plantejat fer dos amateurs, el de Segona Catalana i el de Tercera Catalana i que un portés el nom de FC Cambrils A i l'altre el de FC Cambrils B. Des del Marina no es va acceptar la proposta". Mingo Capafons, per la seva part, va agrair públicament al Marina la col·laboració que havien tingut els clubs i va expressar la voluntat de "seguir ajudant-nos".

Canvis d'entrenadors

Joan Ferraté no seguirà com a entrenador del FC Cambrils ni tampoc ho farà Pepe Silva com a entrenador del Cambrils United. Ahir no es van fer públics els seus substituts però sí que es va avançar que Ferraté i Silva no continuarien i que ben aviat es donaria a conèixer el nom dels nous entrenadors. Una altra de les novetats de la propera temporada és que el FC Cambrils deixarà de jugar, a casa, els diumenges a les cinc de la tarda i ho farà a les 12 del matí, també els diumenges. Recordem que l'àrea d'Esports ja va anunciar fa poc més d'un mes, la seva intenció de tancar la zona esportiva els diumenges a la tarda així com tancar l'antic camp de futbol, el camp 3, als entrenaments setmanals dels diferents equips i només obrir-lo per les competicions del cap de setmana.
Pel que fa als equips de la base, es calcula que hi haurà entre 400 i 450 xiquets per a la propera temporada i hi ha la intenció de mantenir els equips que hi ha actualment, sempre que el número de jugadors ho faci possible. En aquest sentit, els dos presidents van fer èmfasi en demanar paciència als pares de cara als possibles canvis d'equips que hi pugui haver per part dels xiquets. Segons Capafons, "les dues escoles de futbol continuen existint però sota una coordinació esportiva única".


Comenta aquest article