Cultura

S'inaugura l'exposició fotogràfica "Barques, vaixells i naus" a la Torre del Port

Per Berta Ruiz

La mostra fotogràfica "Barques, vaixells i naus" es pot visitar a la Torre del Port fins l'11 de setembre

Ahir al vespre, a la Torre del Port, es va inaugurar l'exposició fotogràfica "Barques, vaixells i naus", una mostra produïda per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. L'acte d'ahir va comptar amb la presència del regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga–, el president de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) –Miquel Galmes–, el director del Museu d'Història –Gerard Martí–, així com d'altres regidors del consistori cambrilenc.

L'exposició és una selecció d'imatges en blanc i negre de les col·leccions de diferents fotògrafs com Merletti, del fotogravador i impressor Josep Thomas (1853-1910), Lucien Roisin (1884-1943) i Leopoldo Plasencia (1906-1988) que formen part de l'Arxiu Històric Fotogràfic de l'IEFC i que il·lustren el transport marítim i fluvial, tant de mercaderies com de persones, entre els anys 1910 i 1950 arreu d'Espanya. Bona part de les imatges presentades plasmen diferents ports de la costa catalana, valenciana i alacantina i d'altres indrets d'arreu del Mediterrani. En les fotografies hi ha un element en comú que és el mar com a punt d'atracció de l'arribada i partida de passatges que viatgen en transatlàntics o en vaixells més modestos. El mar també és el centre de treball per a pescadors i per a la gent que viu de la pesca, un mitjà de transport, però també un lloc d'esbarjo, amb les seves platges i el seu litoral. Tot plegat, aquesta mostra és un recull que explica la història d'un territori a través de les seves costes, amb instantànies de barques, de l'arribada del peix, de vaixells carregats, de ports de mercaderies, de passatgers o de xarxes esteses.

En total són 34 fotografies que es podran veure a la Torre del Port fins el dia 11 de setembre. Durant aquest cap de setmana del 29 de juny al 1 de juliol, l’accés a l’exposició serà gratuït gràcies a les jornades de portes obertes en motiu de la Festa Major de Sant Pere.

Comenta aquest article