Domini dels genets cambrilencs en els quatre concursos hípics organitzats pel club Les Arenes

La genet Anna Franch va rebre el premi de mans de l'alcaldessa de Cambrils

El cap de setmana del 16 i 17 de juny, el club hípic Les Arenes de Cambrils, va acollir quatre concursos hípics. Aquestes quatre competicions, de caràcter territorial, corresponien a les proves que s'haurien d'haver celebrat a la Fira del Cavall de Cambrils. Gràcies a l'esforç d'aquest club cambrilenc i la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils es van poder disputar aquests concursos que van reunir més de 150 cavalls procedents d'arreu de Catalunya i fins i tot algun de la comunitat navarresa.

Els genets locals acaparen els primers llocs

Durant la jornada de dissabte es va disputar el concurs de doma clàssica 1 estrella. En aquesta prova, va destacar l'actuació de quatre genetes cambrilenques. En l'apartat de poltres (genets de 5 anys), Izaskun Igarreta del club Les Arenes va quedar en primera posició; en la categoria aleví, Júlia Franch del club Les Arenes va ser primera; en la categoria infantil, Anna Franch del club Les Arenes va aconseguir una segona posició amb el cavall Beirut i un cinquè lloc amb el cavall Cordobès, mentre que en la categoria juvenil, Aida Aguilar del club Sandra Giro va ser segona. El mateix dissabte també es va disputar la competició del concurs de doma d'alta escola espanyola, on la cambrilenca Anna Franch del club Les Arenes va aconseguir una primera posició en la categoria 1A Iniciació. També es va organitzar un màster de cavalls ibèrics i, a la nit un concurs de carrusels on hi van participar dos grups: el Vila Poni Club i el club Les Arenes, tot i que no hi competia.

Disputa de la competició de doma clàssica 0 estrelles

El diumenge 17 de juny, va tenir lloc la competició de doma clàssica 0 estrelles. En aquesta competició, el domini de les cambrilenques va copar gairebé totes les posicions de podi. En la categoria reprise AP, Laia Homdedeu del club Les Arenes va aconseguir la primera posició, mentre que la cambrilenca Núria Planas del club Sandra Giro va quedar sisena. En la categoria reprise 1, les cambrilenques Júlia Franch i Cristina Bertomeus del club Les Arenes van quedar primera i segona, respectivament, mentre que el cambrilenc Josep Castells del Club Hípic Castells va ser novè. En la categoria reprise 2, la local Ona Solà del club Sandra Giro va obtenir el primer lloc; mentre que en reprise 3A, les genetes Anna Franch i Aida Aguilar van tornar a ser primera i segona, respectivament. Finalment, en la categoria reprise 4, Anna Franch va situar-se en la segona posició.

Reconeixement als membres de l'Associació Amics del Cavall

Per altra banda, des del club hípic Les Arenes van voler retre un homenatge als diferents membres de l'Associació Amics del Cavall, en reconeixement a la seva tasca i se'ls hi va lliurar una placa. Els diferents actes del cap de setmana de competició van comptar amb la presència de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, i dels regidors de l'equip de govern, Laura Mellau, Lluís Abella i Carme Cros.