Esports

La selecció canària guanya el campionat d'Espanya per equips d'Optimist i copa els principals llocs de podi en individual

Per Redacció

Un moment de la competició celebrada a Cambrils

En el marc del campionat d’Espanya de vela infantil, el passat dissabte al migdia, es va disputar el Campionat per equips de comunitats autònomes d’Optimist. Els seleccionadors de cada comunitat van escollir els seus cinc millors regatistes. A la primera fase es van fer dos grups, en els que les diferents seleccions van enfrontar-se entre elles. Els dos primers equips de cada grup van passar a la semifinal; Múrcia, Canàries, Catalunya i Balears. En la segona fase del campionat van enfrontar-se Múrcia contra Canàries per una banda i Balears contra Catalunya per l’altra. 
 
La gran final per equips

Canàries i Balears van guanyar les seves respectives semifinals i per tant, van enfrontar-se en la gran final. La selecció canària va quedar com a clara triomfadora del campionat per equips després de guanyar per 2 a 0 als balears que van quedar en segon lloc. El tercer i quart lloc es va disputar entre Catalunya i Murcia. La selecció catalana va guanyar el seu enfrontament amb els murcians amb un contundent 2 a 0. La classificació final per equips va ser la següent: Canàries, Balears, Catalunya, Múrcia, València, Andalusia, Astúries, Galícia i Cantàbria. La situació climatològica de la jornada de dissabte va ser la idònia per a la navegació dels participants. Va ser un dia marcat pel poc vent, entre 6 i 8 nusos que va permetre realitzar un important treball de tàctica d’equip.

Els canaris Luis Cabrera i Joel Rodríguez guanyen en les classes Optimist i Láser 4.7
 
Després de quatre dies de regates emmarcades, ahir dilluns es va disputar l'última jornada, en una situació climatològica ideal. Amb un vent que es va mantenir entre els 12 i 14 nusos d’intensitat es van poder realitzar  dues proves per a la classe Optimist i tres en la classe Techno 293 i Láser 4.7. Al llarg de tot el campionat es van realitzar un total de dotze proves en la classe Optimist. Finalment, el canari Luis Cabrera es va proclamar guanyador del campionat en aquesta classe i Maria Bover, de la selecció balear, ho va fer en la categoria femenina. El canari Alfonso Fernández va aconseguir el segon lloc i el regatista cambrilenc, de la selecció catalana, Marcelo Cairo, va tancar el podi en tercer lloc.

Per altra banda, Joel Rodríguez, de la selecció canaria, va guanyar el campionat en classe Láser 4.7, després d’haver realitzat un total de 12 proves. En la categoria femenina la guanyadora va ser Lucia Albelda, de la selecció valenciana, que alhora es va proclamar segona posició de la classificació general. El valencià Hugo Domínguez va completar el pòdium.
Pel que fa al Techno 293, es van poder realitzar 10 de les 12 proves previstes. La classificació final, en categoria Sub-17 la va liderar el català Toni Bonet. La segona posició va ser per a Pedro Pascual, de la selecció andalusa, i el tercer lloc pel canari Angel Granda. En categoria Sub-15, va liderar la classificació l’andalús Fernando Lamadrid; seguit pels catalans Ferran Cornudella i Ignasi Segado.
 
Representants estatals 

Aquest campionat era l'última prova puntuable per determinar els regatistes que representaran a Espanya en el campionat mundial i en l’europeu que se celebrarà a Itàlia aquesta mateixa setmana.  Els cambrilencs, Marcelo Cairo i Lenadre García han aconseguit un 3r i un 14è lloc respectivament. Tot i que han fet un gran paper en el campionat estatal es queden a les portes i no podran participar al campionat europeu.  

Ahir a la tarda va tenir lloc l'entrega de trofeus del campionat esstatal. Es van donar un total de 27 trofeus de la mà de Gerardo Pombo, president de la Reial Federació Espanyola de Vela; Lluís Abella, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils i Joaquim Oliva, president del Club Nàutic Cambrils. Amb un piscolabis després de l’acte, es va clausurar el campionat d’Espanya de vela Infantil que
s’ha celebrat al Club Nàutic Cambrils al llarg de 7 dies intensos (del 19 al 25 de juny) i en el que més de 200 joves regatistes han passat per Cambrils per a participar-hi.

El cambrilenc Marcelo Cairo va quedar en tercera posició del campionat

Comenta aquest article