Informació general

Una delegació de l'ajuntament de l’Ametlla de Mar visita Cambrils per conèixer el servei d’acollida de persones immigrades

Per Cristina Sierra

Andreu Martí, Mercè Dalmau i Lluïsa Rom en un moment de la trobada

L'alcalde de l'Ametlla de Mar –Andreu Martí i la regidora de Benestar Social de la població –M.Carme Martí– van visitar, ahir al matí, Cambrils per conèixer de primera mà el servei d'acollida de persones immigrades. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–van rebre a l'alcalde i van aprofitar per parlar sobre aquest tema i altres qüestions comunes que afecten a les dies poblacions. D'altra banda, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i la regidora de l'Ametlla de Mar van realitzar una visita per les instal·lacions municipals de serveis socials.

Dalmau va explicar que Cambrils i l'Ametlla poden treballar conjuntament en diferents temes, com la nàutica, perquè són poblacions de costa molt semblants. Per la seva banda, Martí va afirmar que "Cambrils és un municipi veí, amic i familiar" que està "fent una bona feina en temes d'immigració". Segons l’alcalde, “ara més que mai hem d’aprendre, sumar esforços i buscar sinergies per posar en marxa nous projectes”. En aquesta línia, la seva intenció és conèixer el model de Cambrils per traslladar-lo i posar-lo en marxa a l’Ametlla, on hi ha un 35% d’immigració.

Un intercanvi d'opinions molt important

D'altra banda, la regidora de Benestar Social de l'Ametlla de Mar va apuntar que, "l'intercanvi d'opinions amb Cambrils era molt important, ja que tenen un projecte d'immigració molt interessants". Tal com va afirmar Martí, "nosaltres hem vingut a escoltar i també els hi explicarem que fem nosaltres perquè Cambrils també pugui agafar idees". Per la seva banda, Rom va explicar el servei d'acollida, que ofereix un servei d'assessorament jurídics, informes d'arrelament i reagrupament o plans d'integració a les escoles, entre d'altres mesures.

Lluïsa Rom i M.Carme Martí van intercanviar opinions sobre el pla d'immigració

Comenta aquest article