Camp

L'Hospitalet de l'Infant clou aquest cap de setmana les XIII Jornades de la Tonyina amb les "tonyi-tapes" com a gran atractiu

Per Redacció

Imatge de la VII Diada de la Tonyina, a l'Hospitalet de l'Infant

Fins aquest proper diumenge 3 de juny, tothom que ho desitgi pot participar en les XIII Jornades de la Tonyina de l'Hospitalet de l'Infant, que es van inaugurar el passat 22 d'abril.
Així, enguany s’ha incrementat el nombre d’establiments de restauració participants. En total, n’hi ha dotze, que preparen menús amb la tonyina com a ingredient principal a 15 i 30 euros. Com a principal novetat, a deu d’aquests establiments i a cinc bars, s'ofereixen, a més, "tonyi-tapes", és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,50 euros amb beguda inclosa. A una vintena de comerços col·laboradors es poden aconseguir vals per tastar gratuïtament les "tonyi-tapes" o per tenir descomptes de 2,50 euros en els menús. A banda d’això, durant aquests dies, la regidoria de Turisme, Comerç, Consum i Platges de l’Ajuntament ha organitzat uns cursos de cuina gratuïts, on els alumnes han pogut aprendre receptes de tonyina d’alguns dels restauradors que prenen part en les jornades d’enguany.

Les jornades d'enguany es van iniciar amb la VII Diada de la Tonyina, que es va anomenar "La Tonyinada". L'àpat es va servir a la plaça de Catalunya d'aquesta localitat i es van servir un total de 800 clotxes d’aquest peix i 700 "tonyi-tapes". A més de tastar aquests plats, els assistents van poder gaudir dels espectacles d’animació organitzats per diverses associacions locals i visitar parades comercials i de productes típics de la nostra terra. Les jornades d'aquesta edició presenten diverses novetats, tal com va desatcar l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia. En aquest sentit, va afirmar: "hem d’innovar per atreure els turistes, però també els veïns del municipi i del nostre entorn. Volem donar un impuls a les Jornades de la Tonyina i posar-les a l’abast de tothom, per fomentar l’activitat econòmica.”

Un altre dels atractius de les XIII Jornades de la Tonyina és que aquells que tastin un dels menús gastronòmics podran participar en el sorteig de 24 sopars per a 2 persones i una nit a LaFiguerola Hotel Golf&Spa.

Comenta aquest article