Informació general

Xavier Bosch: "Cambrils és un model a seguir amb el seu pla d'integració d'acollida dels immigrants"

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Xavier Bosch van valorar positivament el pla d'acollida que es fa des de Cambrils

El director general d'Immigració de la Generalitat de Catalunya –Xavier Bosch– va visitar, ahir al matí, l'Ajuntament de Cambrils acompanyat de l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i de la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–. Tal com va explicar Dalmau, l'objectiu de la visita era "per comprovar el nostre pla d'acollida d'immigrants". L'alcaldessa va apuntar que des de l'Ajuntament "s'intenta explicar els serveis que s'ofereixen als immigrants i s'imparteix cursos de coneixement de l'entorn i de la llengua".

Per la seva part, Bosch va destacar que "Cambrils és un model a seguir amb el seu pla d'integració d'acollida dels immigrants" i va apuntar que Cambrils serà un referent en el desplegament de la Llei d'acollida de les persones immigrades, aprovada l'any 2010, i que "s'implantarà progressivament i de manera homogènia a tot Catalunya". El director general va destacar la bona feina feta des de Cambrils i va assegurar que el servei de primera acollida és una eina fonamental per "garantir la convivència i evitar els malentesos" en la línia de "construir un país compacte, sense guetos, homogeni i cohesionat". Segons Bosch, "és molt important tenir aquest servei d'acollida i Cambrils ja està fent aquesta feina i la fa bé".

L'any 2006 es va iniciar el Programa d'Acollida Municipal

L'Ajuntament de Cambrils va iniciar l'any 2006 les accions que conformen el Programa d'Acollida Municipal. D'acord amb els diferents plans d'Immigració impulsats per la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament ha anat treballant en diferents cursos d'acollida dels immigrants. Cal dir que actualment el 21,84% de la població de Cambrils és estrangera.

Comenta aquest article