Informació general

La Policia Local sancionarà els venedors del top manta amb multes d'entre 100 i 200 euros

Per Cristina Sierra

Núria Roca, Dani Milan i Josep Muñoz van explicar les mesures que adoptaran aquest estiu per combatre la venda il·legal

La Policia Local sancionarà els venedors del top manta amb multes d'entre 100 i 200 euros i comissarà els objectes adquirits als compradors, com una mesura més per fer front a la venda il·legal. Ahir al matí, el regidor de Governació –Dani Milan–, el cap de la Policia Local –Josep Muñoz– i la cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils –Núria Roca– van presentar les accions que duran a terme aquest estiu per combatre el top manta.

Dani Milan: "És molt difícil, pràcticament impossible, parlar de radicació de la venda il·legal"

El regidor de Governació va començar la seva intervenció fent un balanç de l'actuació dels cossos policials contra la venda il·legal l'any passat. Milan va afirmar que el balanç "és francament positiu, hi va haver menys venda i aquest fet va ser reconegut per la Unió de Botiguers i per la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya". El regidor va apuntar que "és molt difícil, pràcticament impossible, parlar de radicació de la venda il·legal" i va explicar que enguany les mesures serien similars a les de l'any passat.

Aquestes mesures tindran quatre línies bàsiques. El primer punt consistirà en continuar buscant sinergies amb altres cossos de seguretat, altres administracions i amb la Unió de Botiguers. El segon punt serà el de conscienciar als compradors amb fullets informatius en diferents idiomes, on se'ls hi recordarà que la seva acció suposa un frau fiscal i una competència deslleial per als comerciants. El tercer punt seran les mesures preventives amb més patrulles de policies i mossos, tan uniformats com de paisà. I el quart punt serà el de continuar mantenint tasques més repressives com el comís del material. "Tirarem de les ordenances pròpies per sancionar econòmicament als venedors".


Josep Muñoz: "Hem baixat de 40 venedors habituals a una dotzena"

Per la seva banda, el cap de la Policia Local va apuntar que la venda ambulant il·legal s'ha reduït un 95% durant la temporada de tardor i hivern i va afirmar que la Policia "continuem fent tasques per evitar l'arribada massiva dels venedors". Per aquesta temporada d'estiu, la Policia Local ha incrementat la seva plantilla amb 14 agents interins –8 de l'any passat i 6 que van ser seleccionats enguany–. "Donarem cobertura a les principals zones de Cambrils, com el port o el cap de Sant Pere, el punt on es concentren la major part dels venedors", va apuntar Muñoz.


Segons va explicar el cap de la Policia Local, "l'any 2011 va baixar el nombre d'atestats i enfoquem les sancions per la via municipal". Muñoz també va explicar que "hem baixat de 40 venedors habituals a una dotzena" i va apuntar que "l'any passat també se'ns va barrejar el grup d'origen pakistanès que venien llums". Actualment, la Policia té emmagatzemats 3.300 objectes comissats, la majoria DVD's i CD's. Muñoz també va indicar que recentment es van comissar 437 rellotges.

Els Mossos d'Esquadra utilitzaran diferents estratègies per "crear incertesa als venedors"

La cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils va explicar que el top manta no es centralitza només a Cambrils, sinó a tot el litoral i es controla la problemàtica a Cambrils, Miami Platja i l'Hospitalet de l'Infant. "Durant tot l'hivern hem treballat en aquest tema amb la finalitat de detectar pisos i magatzems".
Els Mossos d'Esquadra de Cambrils també han incrementat la seva plantilla amb una trentena d'agents i tal com va apuntar Roca, aquesta temporada estiuenca, els Mossos controlaran la frontera de Cambrils amb Salou i junt amb els companys del Baix Penedès controlaran les estacions de tren per evitar l'arribada massiva dels venedors.

Roca va explicar que "utilitzarem diferents estratègies i les aplicarem en diferents dies i hores per crear incertesa als venedors". La cap de la comissaria dels Mossos també va apuntar "hi ha hagut comisos de material però cap detenció per agressió o desobediència".

Comenta aquest article