Informació general

Robert Benaiges: "Els responsables de les retallades són qui les fan"

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte reivindicatiu d'aquest passat diumenge, promogut per la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils

El regidor del PSC –Robert Benaiges– va voler respondre ahir, en roda de premsa, a les declaracions fetes per la regidora d’Ensenyament –Carmen Quintana–, el passat dilluns, on va criticar la seva presència en la manifestació del diumenge 15 d’abril convocada contra les retallades en educació.
En primer lloc, el regidor socialista va voler deixar clar que, “jo no sóc protagonista de res. Jo, com a ciutadà em vaig sumar a una protesta relacionada amb les retallades en ensenyament. Tinc tot el dret del món a fer-ho i ho faré sempre que vulgui a pesar que li agradi o no li agradi a la senyora regidora. Aquesta ja és la tercera o la quarta vegada que aquesta senyora posa en dubte els meus drets com a ciutadà a assistir o a dir el que jo cregui convenient. A més a més, també tinc totes les responsabilitats com a portaveu del grup municipal del meu partit”.

"Que em deixi en pau en relació a la meva responsabilitat respecte a la situació econòmica. La responsabilitat és seva única i exclusivament”

Per altra banda, Robert Benaiges també va retreure-li que gairebé un any després de l’entrada de l’actual govern municipal al poder, “encara segueix la cançoneta que els responsables de les retallades som nosaltres. Els responsables de les retallades són qui les fan. La crisi no se l’han inventat aquests senyors que governen, nosaltres ja la vam patir al llarg de 3 anys i manteníem els llocs de treball, seguíem pagant a proveïdors i tiràvem endavant els nostres projectes en una situació econòmica molt delicada que vam ajustar al màxim i que teníem una previsió d’ajust a llarg termini. Li agradi o no a la regidora seguiré pensant el mateix i que em deixi en pau en relació a la meva responsabilitat respecte a la situació econòmica. La responsabilitat és seva única i exclusivament”. Benaiges també va afegir que, “també entenc que una regidoria que no fa res, que no proposa res, que no hi ha cap element nou de treball, doncs tingui la temptació d’allò que se’n diu de ‘qui no té feina el gat pentina’, però ja n’hi ha prou!”.
El portaveu socialista també va criticar que actualment s’hagin retallat molts d’aquells serveis que es van posar en marxa quan ell n’era l’alcalde.

"No ens doni lliçons de com han de fer-se les coses. Que es dediqui a fer propostes relacionades amb l’ensenyament i que es dediqui a dialogar"

Finalment, sobre les crítiques de la regidora d’Ensenyament a la presència de l’exalcalde al costat de les escultures En el Pla de les Serenes –sobre les que va dir que havien tingut un cost de 140.000 euros–, Benaiges va explicar que, “la ciutat es basa en una oferta que està relacionada amb tots els aspectes que puguin ser atractius. Li recordo que hi havia unes partides relacionades amb el tema de la construcció d’escultures a Cambrils. Es van construir l’Estela Falç, l’A tota Vela, les Remendadores, els Pagesos del costat de la Cooperativa i, també aquestes darreres aprofitant la commemoració d’un fet extraordinari. Per tant, no ens doni lliçons de com han de fer-se les coses. Que es dediqui a fer propostes relacionades amb l’ensenyament i que es dediqui a dialogar. Ara demana a la gent que vagi a parlar amb ella, quan ella n’és la responsable i és qui ha d’anar a parlar amb la gent i donar explicacions. Aquest és el paper dels polítics, no estar-se al despatx i esperar que plogui”.

Comenta aquest article