Informació general

S'obre al públic el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'interior del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament

Ahir dilluns es va obrir al públic el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament. Tant ahir com avui, l'aparcament estarà operatiu de manera gratuïta per als usuaris. A partir de demà començarà a funcionar a un preu de 2,14 euros l’hora amb un màxim de 17 euros al dia. Les tarifes dels abonaments mensuals seran les següents: abonament 24 hores: 95 euros; abonament dïurn (de dilluns a divendres de 7 a 19 hores): 68 euros; abonament matinal (de dilluns a divendres de 7 a 15 hores): 55 euros; abonament nocturn (de dilluns a divendres de 19 a 9 hores, dissabtes, diumenges i festius 24 hores): 50 euros. Com a promoció d'obertura, els usuaris que s'abonin durant el mes d’abril podran aparcar gratuïtament durant els primers dies, ja que els abonaments no es començaran a cobrar fins el mes de maig. Quant als horaris, els vehicles de rotació podran entrar de les 7 hores del matí a les 19 hores de la tarda i sortir a qualsevol hora amb el tiquet. Els vehicles abonats podran entrar i sortir durant les 24 hores.

Una capacitat de 301 vehicles

Recordem que el passat 28 de març ja es va signar l'acta de comprovació, com a pas previ a l'obertura d'aquest espai. L'obra, que ha durat 17 mesos, ha tingut un cost de 4 milions d'euros i ha estat totalment sufragada per l'empresa Iridium, del grup Dragados. Aquesta empresa tindrà la concessió d'explotació de la infraestructura durant 39 anys. L'aparcament compta amb dues plantes i una capacitat total per a 301 vehicles. L'entrada principal està situada davant de l'Hospital Lleuger i la sortida és a tocar de l'institut Cambrils. Per als vianants hi ha dos accessos, amb ascensor i escales, en dos extrems de la plaça.

Per altra banda, amb l'obertura del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament està previst el tancament de l'aparcament de terra situat darrere del pavelló, un espai que es va habilitar com a alternativa mentre es feien les obres. Els Ajuntaments de Cambrils i de Vinyols i els Arcs van firmar un conveni que establia poder habilitar el pàrquing de terra però que un cop finalitzada l'obra de l'aparcament, aquest acord deixaria de tenir vigència de manera automàtica. Encara però, no s'ha concretat la data exacta per fer-ho.

Comenta aquest article