Camp

El Parlament de Catalunya dóna suport a la candidatura del Priorat per esdevenir patrimoni mundial de la UNESCO

Per Redacció

Parets de les muntanyes del Montsant des de Poboleda

El Parlament de Catalunya va donar suport, ahir al matí, a la candidatura de la comarca del Priorat per esdevenir patrimoni mundial de la UNESCO com a paisatge cultural agrari de la muntanya mediterrània. La cambra s'hi va sumar en una declaració institucional, signada per tots els grups, i es va llegir el text durant la sessió plenària.

El text apunta que el Priorat "s'ha sabut projectar cap al futur i cap a la innovació sense maltractar els testimonis del passat" i "sense renunciar a la creativitat i a l'atreviment emprenedor". La declaració destaca que la comarca "és un magnífic exemple del paisatge agrari de la muntanya mediterrània sense deformacions, però és també un ric mosaic cultural i espiritual en què conviuen el patrimoni material i immaterial amb un paisatge que s'ha protegit i potenciat".

La declaració acaba subratllant la candidatura del Priorat com la demostració “de la voluntat de significar-se amb la terra, l’agricultura, la biodiversitat, la sostenibilitat i l’especificitat amb la cultura i l’agricultura mediterrànies”, la qual cosa pot ser “una oportunitat i un exemple” per a altres zones de muntanya de la regió i del món.

Comenta aquest article