Cultura

La cantant Anna Roig presenta el seu primer llibre basat en relats intimistes

Per Lluís Rovira i Barenys

Rosana Andreu i Anna Roig, en la presentació, ahir, del llibre "Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat"

La cantant Anna Roig va presentar, ahir a la tarda al Centre Cultural, el que és el seu primer llibre que té per títol "Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat". Emmarcat dins del programa Dies de Llibres a Cambrils, Anna Roig ha triat la nostra població com a únic lloc de presentació del seu llibre a tota la demarcació de Tarragona. Un llibre amb un títol molt llarg i "difícil de catalogar", tal com va dir la presentadora de l'acte, la bibliotecària Rosana Andreu que, finalment, l'han encabit a l'apartat de novel·la de la Biblioteca Municipal. La pròpia Anna Roig va manifestar que ella el veia més com un "llibre il·lustrat" ja que els escrits de l'autora s'acompanyen amb tot un seguit de dibuixos de la seva amiga Clara Tanit, la mateixa que ha il·lustrat els dos discos de l'Anna Roig, el primer aparegut l'any 2009 i que porta per títol "Anna Roig i l'Ombre de ton chien" i el segon, que ha sortit a la llum aquest any passat, i que porta per títol "Bigoti vermell".

Llibre intimista

Aquest primer llibre de l'Anna Roig és un recull d'escrits intimistes de l'autora que tal com ella mateixa explica a la introducció, "m'agrada explicar-me la meva vida: n'agafo trossos de veritat, els deformo, els disfresso, els barrejo, els desplaço en el temps i l'espai, els amplio, els encongeixo... Com un mag, transformo la meva vida en la vida d'algú altre, així es fa més fàcil d'explicar".  El llibre va sorgir d'una proposta de l'editorial que, arran de les lletres de les seves cançons, li van preguntar si tenia alguna cosa escrita per a poder-la publicar. Segons va explicar Anna Roig, sempre porta al damunt una llibreta on apunta pensaments seus. Va revisar la llibreta i va veure que hi havia material inèdit que podia ser susceptible de ser publicat i entre aquests escrits i d'altres que va fer expressament, va sorgir el llibre. Aquest llibre, a més, porta incorporat un CD amb una cançó inèdita, composada per Anna Roig i arranjada per Guillaume Dussably.

Comenta aquest article