Informació general

La gran presència de "grom" dificulta la captura de peix als pescadors cambrilencs

Per Cristina Sierra

Una barca del tresmall entrant ahir al port de Cambrils

Des de finals de febrer, els pescadors cambrilencs estan patint la forta presència del "grom", una espècie d'alga viscosa que s'adhereix i tapona la xarxa de les barques i dificulta la captura de peix. El secretari de la Confraria de Pescadors –Xavi Domènech– ha explicat, a Revista Cambrils Diari Digital, que cada any les barques es veuen afectades pel "grom" però enguany, la presència d'aquesta espècie de moc "és molt més forta que mai i s'ha començat a patir a finals de febrer, quan anys enrere començava cap al març".

"Només està sortint la meitat de la flota"

Segons ha afirmat Domènech, des de fa un parell de setmanes s'ha agreujat la situació i les barques van provant si poden sortir a pescar però el "grom" està dificultant molt la feina. Segons el secretari, "només està sortint la meitat de la flota" i ha apuntat que "aquest passat dilluns, van sortir quasi totes les barques però dimarts ja van tenir més problemes i només en van sortir algunes". Tal com ha explicat el secretari, les barques de pesca de les diferents modalitats ho pateixen per igual. En el cas de les d'arrossegament, el "grom" tapona la xarxa com si fos una bossa de plàstic i evita que es pugui agafar peix.  Segons han afirmat des de la Confraria de Pescadors, aquest matí només han sortit 3 de les 19 barques d'arrossegament cambrilenques a pescar.

El secretari de la Confraria ha afirmat que "la flota continuarà provant a veure si pot sortir a pescar" i ha apuntat que no sap exactament quan les barques podran sortir a pescar sense patir aquest problema. "Normalment, pel mes d'abril ja no afecta però enguany no sabem què passarà, així que no sé del cert quan ho solucionarem". Aquest problema també l'està patint una bona part del litoral tarragoní. Cal recordar que a principis del mes de maig i durant dos mesos, el sector de l'arrossegament farà veda.


Comenta aquest article