Cultura

Se celebra el Dia Mundial de la Poesia amb una lectura de poemes col·lectiva a càrrec de 35 rapsodes

Per Berta Ruiz

Un moment de la lectura de poemes en motiu del Dia Mundial de la Poesia, ahir a la tarda al Centre Cultural

Ahir, 21 de març, va celebrar-se el Dia Mundial de la Poesia. Amb motiu d'aquesta celebració, des de l'Aula de Poesia de l'Antena del Coneixement de la URV van organitzar, ahir a la tarda, una lectura de poemes col·lectiva i oberta. La trobada poètica va fer-se a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional i va acollir un total de 35 rapsodes que van llegir diferents peces poètiques de diferents estils i temàtiques. Aquesta era la primera vegada que se celebrava el Dia Mundial de la Poesia, en el seu dia i amb aquest tipus de format.

El director de l'Antena del Coneixement de la URV –Ramón García Mateos– va ser l'encarregat d'obrir l'acte, adreçant unes paraules d'agraïment a totes les persones que van assistir-hi i, especialment a aquells que van decidir-se a llegir alguns poemes. També va lloar la predisposició d'alguns alumnes de l'institut Cambrils i l'institut La Mar de la Frau, que van sumar-se a aquesta celebració. En aquesta primera intervenció, també es va projectar un vídeo del cantautor Paco Ibáñez.
 
Combinació de música i poesia

Tot seguit, un grup de sis poetes, escriptors i amants de la literatura van anar sortint a l'escenari per llegir aquelles peces poètiques que havien triat. Va ser el torn de Robert Benaiges –que va llegir alguns poemes del seu darrer llibre Palimpsest–, Alfredo Gavin, Neus Guixés, Manuel Rivera, Joan Domingo i Teresa Domingo Català. A continuació, el jove guitarrista cambrilenc –Pablo Parra– va posar el toc musical amb una breu actuació de guitarra clàssica. Després, un grup d'alumnes de segon de Batxillerat de l'institut Cambrils –Genís Piqué, Nil Recasens, Judit Sánchez, Jordi Sánchez, Giulia Scudellari, Marina Tous, Màxim Recasens, Ivet Gutiérrez, Meritxell Ortoneda, Natàlia Salat i Yvaylo Ivanchev van llegir poemes de l'autor Màrius Torres que havien treballat en la classe de literatura catalana. Després, María Teresa Bravo, Esther Maeso, Lluís Recasens Colom i Mariano Palacios van sumar-se amb la interpretació de diferents poesies. Dos alumnes més de l'institut La Mar de la Frau –Toni Brosa i Carlos Murcia–, juntament amb Andreu Rom, Neli Queralt, Ina Martínez, Magda March, Paquita Dipego i Rosario Bersabé van seguir amb la tarda poètica.

En la segona actuació musical es va comptar amb la presència d'Eduardo Sánchez que va oferir un breu recital de guitarra flamenca. Finalment, per tancar l'acte es va comptar amb sis rapsodes més, que van llegir alguns dels seus poemes preferits: Álvaro García Martorell, Helena Martínez, Josselina Invernizzi, Joan Pellicer, Rosa M. Fusté i Juan López Carrillo.

Comenta aquest article