Societat

Cambrils serà una de les seus del Festival del Mar amb "l'objectiu de donar a conèixer el seu caràcter nàutic i mariner"

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Miquel Guarner, Carme Cros, Fabián Escudé i Joan Albert Campos, en un moment de la presentació del Festival del Mar

Cambrils serà una de les seus del Festival del Mar, que se celebrarà el proper mes de maig. Aquesta fira nàutica de caràcter festiu i lúdic es farà també a Sant Feliu de Guíxols i Port Ginesta i coincidirà amb la cinquena edició de la Fira Marítima Costa Daurada, amb la intenció de "reforçar-ne la projecció i difusió i atreure un major nombre de públic i d'expositors". La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Carme Cros–, el president de l'Estació Nàutica de la Costa Daurada –Joan Albert Campos–, el gerent del Club Nàutic de Cambrils –Fabián Escudé– i el secretari general de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) –Miquel Guarner– van presentar, el passat divendres al matí al Club Nàutic, el festival.

Tal com va apuntar Guarner, aquest projecte "és una promoció conjunta de les principals ciutats del litoral català amb nàutica de manera rellevant". El secretari general de l'ADIN va explicar que, enguany, s'està fent "una promoció com mai s'havia fet" i "s'estan buscant vies de comercialització". Per la seva banda, Carme Cros va destacar que aquest Festival, juntament amb la Fira Marítima Costa Daurada, proporcionarà "un turisme de qualitat" i s'està treballant d'una manera efectiva amb la "optimització de recursos".

Un Festival que comptarà amb una trentena d'expositors

El Festival del Mar es durà a terme entre el 25 i el 27 de maig  a les instal·lacions del Moll de Rivera, Passeig Marítim i Club Nàutic, i comptarà amb una participació d'una trentena d'expositors. Durant els tres dies, els visitants podran trobar ofertes de compra en embarcacions noves o escoles de vela, etc. A més, també es podran fer activitats per persones expertes o aquelles que vulguin conèixer de prop el sector nàutic, com batejos de vela, navegar en caiac o activitats subaquàtiques, entre d'altres. Guarner va apuntar que "la nostra voluntat és que vingui molt de públic però que vingui gent interessada en el sector, no fa falta que sigui de forma massiva, sinó que busquem un públic que sigui d'interès".

L'Ajuntament de Cambrils –amb una aportació econòmica de 25.000 euros–, el Club Nàutic de Cambrils, l'Estació Nàutica de la Costa Daurada i la Diputació de Tarragona han donat suport a aquest Festival.

Comenta aquest article