Cultura

L'artista reusenca Cristina Ferré plasma el cos nu de la dona en la colorista mostra pictòrica "Paralaxe"

Per Berta Ruiz

L'artista reusenca Cristina Ferré amb una de les seves obres

L'artista reusenca Cristina Ferré i Auqué va inaugurar, el passat divendres al vespre a la sala Àmbits del Centre Cultural, la seva mostra pictòrica titulada "Paraxale". La paralaxe, és un terme grec utilitzat per descriure l'aberració de la realitat que es produeix segons la posició de l'observador respecte el cos observat, és un concepte utilitzat en astronomia, fotografia i geometria que, en aquest cas, l’artista aplica a les relacions humanes per definir la impossibilitat de captar tota la complexitat que configura una persona, segons va explicar a Revista Cambrils Diari Digital. Aquest concepte el va extreure llegint Ulises, l'obra de James Joyce. "És el tema que m'interessava tractar i, quan estava treballant en aquesta sèrie de quadres, aquesta lectura em va venir com anell al dit", va dir.

En tota aquesta col·lecció, Cristina Ferré hi plasma el cos nu de la dona. La dona és la seva gran inspiració perquè segons va comentar, "l'he triat, perquè sóc una dona, perquè m'agraden les formes de les dones i perquè en el discurs que volia treballar necessitava fer-ho des d'alguna cosa molt íntima i la figura femenina és ideal". Quant al missatge que vol transmetre en aquestes obres, l'artista va afegir que, "en aquesta exposició vull parlar del dolor que produeix la visió dels altres, de tot allò que se'ns demana com a dones, del que se'ns exigeix, de totes les coses que ens encasellen i de les barreres que se'ns imposen".

Sobre la tècnica, tots els quadres són fets amb acrílic i carbonet i és precisament el traç dels dibuixos, un dels trets més característic d'alguna de les peces. També utilitza una mica de collage, fet sobre fusta. És una mostra molt colorista, amb uns tons molt vius i intensos. "La idea era trasbalsar la visió, tot jugant amb el contrast dels colors, i amb colors irreals per treure la realitat del seu lloc", va apuntar Cristina Ferré.

Comenta aquest article