Cultura

Divuit alumnes de l'Estudi Giselle participen en el concurs estatal de dansa ANAPRODE i sumen un total d'onze premis

Per Berta Ruiz

Grup d'alumnes de l'Estudi Giselle, acompanyats de la seva directora Elena Alcalá, que van participar en el concurs de dansa

Un total de 18 alumnes de l’Estudi Giselle van participar aquest passat cap de setmana, els dies 3 i 4 de març, a Mollerussa, en la primera fase regional del Concurs estatal de dansa ANAPRODE (Asociación Nacional para el Apoyo y Promoción de la Danza en España). El centre de dansa cambrilenc –sota la direcció d'Elena Alcalᖠva assolir uns resultats excel·lents en totes les disciplines en les que va participar i dos dels seus alumnes –Marina Torrente en flamenc i Raúl Solà en dansa contemporània– van classificar-se per a la final estatal del concurs que se celebrarà a Tarragona els dies 4, 5 i 6 de maig.

Dos primers premis, tres segons premis i sis tercers premis

Els resultats dels alumnes de l’Estudi Giselle van ser els següents: Marina Torrente va quedar primera classificada en estil flamenc (en la categoria de més de 15 anys); Raúl Solà va quedar en la primera posició de dansa contemporània (en la categoria de 13 a 17 anys); Adriana Castillo va ser segona en la modalitat de dansa clàssica (en la categoria de 10 a 13 anys);  Aina Milan va obtenir la segona posició en dansa contemporània (en la categoria d’entre 13 i 17 anys), mentre que el grup de hip hop “Gis Hop Elle” –format per Aina Milan, Raúl Solà, Sara Folch, Laura Marqués, Noemi Garcia, Ariadna Margalef i Mónica Cambra– i sota la direcció de la professora Alba Folch va aconseguir una segona posició en aquesta modalitat dins de la categoria 2, és a dir, entre 13 i 17 anys. Les alumnes Sara Gil i Elisa Solà van aconseguir dos tercers premis en clàssic (nivell preparatori 1); mentre que Maria Costa i Laia Milan també van sumar dos tercers premis més en dansa clàssica (nivell preparatori 2). Finalment, el grup de dansa contemporània format per Roser Costa, Natàlia Salat, Ivet Gutiérrez i Judith G. Massagué van ser terceres amb la coreografia “Báilame el aigua”, sota la direcció de la seva professora Elena Alcalá.
Durant dos mesos, aquests joves ballarins cambrilencs havien treballat i preparat les diferents variacions individuals obligatòries, així com les coreografies de grup.

Foment de la dansa

Un dels principals objectius d’aquest concurs és recolzar els estudis de dansa entre els ballarins i ballarines amateurs i preprofessionals, entre els 8 i els 25 anys, donant cabuda a diferents estils de dansa com la dansa clàssica, la dansa contemporània, el jazz, el hip hop, escola de bolero, la dansa estilitzada, el flamenc o la dansa fusió. A banda, des de l’organització destaquen que no és una competició, sinó un concurs que funciona a través d’un barem de puntuació.

La fase final estatal es disputarà a Tarragona

Els passats 3 i 4 de març va tenir lloc aquesta primera fase regional corresponent a la zona 1 que englobava la participació de ballarins provinents de les províncies de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Osca, Saragossa, Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i també Andorra. El proper cap de setmana, a Huércal-Overa (Almeria) es farà la fase regional de la zona 2 que agruparà les províncies d’Albacete, Alacant, Almeria, Badajoz, Cadis, Castelló, Còrdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga, Múrcia, Sevilla i València. Els dies 17 i 18 de març es farà la fase regional 3, a la localitat d’Alcázar de San Juan (Ciutat Reial), mentre que el cap de setmana del 24 i 25 de març es farà la darrera fase regional a la localitat de Mieres, a Astúries.
Tots els ballarins i ballarines que hagin obtingut un primer premi en cadascuna de les fases, participaran en la final estatal que se celebrarà al Palau de Congressos de Tarragona, entre els dies 4 i 6 de maig. Aquest certamen aplegarà els millors ballarins d’aquest concurs d’arreu de l’Estat.

Comenta aquest article