Cultura

El curt 'Ahora no puedo' de Roser Aguilar guanya el primer premi del concurs estatal del FEC Cambrils-Reus

Per David Moragas

Un moment de l'entrega del primer premi al curt 'Ahora no puedo' de Roser Aguilar

Dissabte al vespre, el Cinema Rambla lluïa per última vegada la catifa vermella que donava la benvinguda al públic, actors i directors a l’acte de cloenda del FEC Festival a Cambrils. La nit, conduïda per l’actriu Anna Barrachina i el periodista Jordi Gil, va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor de cultura de l'Ajuntament –Francesc Garriga–, que van fer entrega dels premis. El curt 'Ahora no puedo' de Roser Aguilar es va endur el primer premi i 'Circus' de Pablo Remon va guanyar el segon premi del jurat i el premi del públic.

També es van premiar els curts 'Taboulé' de Richard García i '15 Summers Later' de Pedro Collantes, que van guanyar el primer i el segon accèssit del jurat del concurs estatal, respectivament. Un cop entregats els quatre premis, es van projectar els curts guardonats i dos curts convidats: 'Las Palmas' de Johannes Nyholm i 'Orpheu's Pony' de Michael Fragnstein. Per finalitzar l'acte, es va servir un piscolabis al hall del Cinema, on públic, actors i directors van poder intercanviar opinions sobre els curtmetratges guanyadors.

El Nice to meet you aplega estudiants, periodistes i curiosos per conèixer l'experiència dels directors participants

El festival s’ha desenvolupat al llarg dels dies 1, 2 i 3 de Març amb diversos esdeveniments: projeccions, conferències i fins i tot tallers per els més menuts.El dissabte al matí es va celebrar, a l’Hotel Tryp Port, Cambrils, el Nice to meet you, la tradicional trobada entre directors, premsa, estudiants i públic en general. Els estudiants de la Universitat Rovira i Virgili van tenir l’oportunitat de preguntar als directors per l’experiència de la realització d’un curtmetratge així com els reptes que suposa la producció d’un film d’aquestes característiques. 

D'altra banda, el divendres va ser el torn de les conferències i projeccions del taller M'agraden curts!, al Centre Cultural i Ocupacional. Les conferències van anar a càrrec dels directors seleccionats enguany en el concurs estatal, Roser Aguilar i Jose Mari Goenaga. Divendres al vespre, la sala del Cinema Rambla es va omplir de gom a gom per veure els sis darrers curts que optaven al primer premi del concurs estatal. A continuació, el públic va poder gaudir dels D.O Films, amb la projecció de curts de directors del Camp de Tarragona.

Un festival que el forma "una petita gran família"

Enguany, el FEC ha durat un dia menys que les passades edicions però aquest fet no ha frenat la participació, ja que s'han presentat més de 2.000 curts i ha tingut una bona resposta del públic durant els tres dies de festival. Christian Inaraja, director i coordinador general del festival juntament amb Sílvia Ferran, va citar que el festival el forma “una petita gran família” que any rere any es reuneix per oferir a Cambrils la possibilitat de veure un cinema diferent al que estem acostumats.El festival prepara ara una segona part, d’àmbit Europeu, que tindrà lloc a Reus els dies 8, 9 i 10 de Març amb les mateixes altes expectatives i el regust optimista de l’edició de Cambrils.

Comenta aquest article