Cultura

L'equip APM Legio del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer es proclama campió estatal del I Concurs de Cultura Clàssica Odissea 2012

Per Berta Ruiz

Els tres alumnes guanyadors del concurs, acompanyats del seu professor. D'esquerra a dreta: Toni Moreno, Pau Ortoneda, Marco Stranieri i Àlex Moya

L’equip APM Legio del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –format pels alumnes de 4rt d’ESO, Àlex Moya, Pau Ortoneda i Marco Stranieri– s’ha proclamat campió absolut del I Concurs de Cultura Clàssica Odissea 2012, a nivell estatal. Com a campions de Catalunya, tal com va informar Revista Cambrils Diari Digital el passat 22 de febrer, ahir dimecres es va disputar el concurs online de manera simultània amb els equips campions de les diferents comunitats.

Durant tres hores, entre les 16.30 i les 19.30 hores, tal com ha explicat el professor Toni Moreno, es van tancar a l’aula d’informàtica del centre per respondre les diferents qüestions. Es van publicar un total de deu preguntes, els participants havien de buscar les respostes correctes –amb respostes úniques– i finalment, amb la primera lletra de cada resposta, donava la clau per resoldre la pregunta número 11. L’equip cambrilenc va enllestir-ho tot a les 19.10 hores, per tant,  ho va fer 20 minuts abans de finalitzar-se el temps reglamentari. Cal destacar que per a guanyar el concurs calia respondre-ho tot correctament i fer-ho amb la major rapidesa. En aquest aspecte, l’equip Los Tritones de l’IES Eduardo Pondal de Santiago de Compostel·la va ser el més ràpid, amb 1 hora i 40 minuts i 15 segons, però va tenir errades en les seves respostes i només va sumar 24 punts. Per contra, l’equip cambrilenc va respondre-ho tot correctament fent un temps de 2 hores, 41 minuts i 9 segons, situant-se en la primera posició amb un total de 30 punts. En la tercera posició final ha quedat situat l’equip Sha’s Calipso Tomaketoma de l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim que va sumar 21 punts i va utilitzar un total de 2 hores, 49 punts i 13 segons.

El primer premi per a l’equip guanyador són 500 euros a repartir entre els membres de l’equip. Tant els tres alumnes cambrilencs com el seu professor s’han mostrat molt contents per haver aconseguit el primer premi a nivell estatal. A més, aquest resultat és molt meritori tenint en compte que també competien contra equips de primer i de segon de Batxillerat. Fins demà, la resta d’equips tenen un període de 24 hores per a reclamar, però tot indica a que no es mourà el resultat, perquè l’equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer no va tenir cap resposta errònia.

Comenta aquest article