Cultura

El Festival de Cinema del Medi Ambient “Ficma Tot l’any” torna al Centre Cultural amb nou noves projeccions

Per Redacció

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’associació Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient han signat un conveni, per segona vegada, per portar a Cambrils una selecció de nou pel·lícules relacionades amb el medi ambient i les relacions de l’home amb l’entorn natural, social i cultural així com conflictes socials, ecològics, naturals, canvi climàtic, etc. Es tracta de la mostra Ficma Tot l'Any, que se celebrarà durant tot l'any 2012, entre els mesos de febrer a juny, i de setembre a desembre. Les sessions tindran lloc al Centre Cultural, el tercer dijous de cada mes a les 20 hores del vespre, amb accés lliure i gratuït a tot el públic interessat.

Properes projeccions

Es projectaran els següents films: "El camí no pres", "Comprar, llençar, comprar", "Y el río sigue corriendo", "Play again", "La mesura de l’home", "La 4ª revolució, autonomia energètica", "Yasuni, dos segons de vida", "Jo vaig comprar una selva tropical" i "Residus no".
Les properes projeccions seran les següents: "Comprar, llençar, comprar" (menció especial del jurat FICMA 2011), el dijous 23 de febrer a les 20 hores; i "Y el río sigue corriendo" (premi al millor documental ImagineNative 2010), que es projectarà el dijous 22 de març, a les 20 hores. Aquest mateix dia també se celebrarà el Dia mundial de l'aigua.

Promoció del cinema mediambiental

Ficma Tot l'Any és la mostra itinerant del FICMA (Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient). El FICMA és una associació sense ànim de lucre que promou, des de 1994, el cinema mediambiental. Aquest festival ha projectat mes de 1.260 films en 14 països. L'objectiu del FICMA passa per aconseguir que una mostra significativa de les millors produccions que presenta cada any el Festival, pugui arribar a tota la ciutadania, per fomentar l'interès i el diàleg sobre el medi ambient a través de l'audiovisual i d’aquesta manera generar consciència, educar i sensibilitzar.

Comenta aquest article