Cultura

Una vintena d'exposicions ompliran d'art la sala Àmbits i l'Espai El Pati al llarg d'aquest any 2012

Per Berta Ruiz

Francesc Garriga i Gemma Massagué van presentar les exposicions que acollirà enguany el Centre Cultural

El Centre Cultural acollirà una vintena d'exposicions entre aquest mes de febrer i fins el febrer de l'any vinent. El regidor de Cultura, Francesc Garriga, acompanyat de la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– van presentar ahir en roda de premsa, el calendari d'exposicions que s'instal·laran tant a la Sala Àmbits com a l’Espai el Pati.

Pintura, escultura, fotografia i diferents exposicions didàctiques

Aquest any, el Departament de Cultura ha rebut una quarantena de sol·licituds d’artistes per a poder exposar a les sales d'exposicions cambrilenques. Els artistes són principalment de Catalunya i d’altres províncies d’Espanya. Finalment, feta la selecció entre els projectes rebuts, es presenta un calendari, que tal com va manifestar Garriga, pretén ser un recull en els diferents vessants de les arts plàstiques. Hi tenen cabuda artistes consolidats i novells, exposicions individuals i col·lectives, amateurs i professionals, que presenten les seves propostes de pintura, escultura, fotografia, exposicions didàctiques, entre d'altres, que permetran que molts públics diferents visitin les sales. Garriga va destacar la varietat d'estils que es donaran cabuda al llarg del calendari d'exposicions. Quant a la sala Àgora, tant Garriga com Massagué van explicar que encara s'està treballant en les mostres que s'hi instal·laran.

Difusió de la informació

Segons va manifestar el regidor de Cultura, la informació de cadascuna d'aquestes exposicions es podrà trobar als equipaments municipals i als mitjans de comunicació, però, com a mesura d’estalvi, no s’enviarà per correu tradicional. Per altra banda, es reforçarà la difusió per internet, a través de la xarxa social Facebook (http://www.facebook.com/cambrilscultura), la web de l’Ajuntament (www.cambrils.cat) i amb l’enviament de e-mails a totes les persones interesssades que es poden donar d’alta des del web.

Per encetar el cicle, aquest vespre tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'exposició "Tubularts" de Maria Ardiaca i Esther Carbonell, a l'Espai El Pati. En aquesta mostra, mitjançant la combinació de diferents disciplines com la fotografia, la restauració i l'escultura, donen un caràcter nou als materials que s'utilitzen. Cada marc de cada peça ha estat seleccionat i treballat de forma individualitzada. Un cop recuperat se li ha donat un nou sentit estètic.
Actualment, a la sala Àmbits es pot visitar l'exposició Pòster FEC, que recull els cartells dels curtmetratges que enguany participen en el festival. A continuació arribarà l'exposició "Paralaxe" de Cristina Ferré sobre pintura i escultura. L'acte d'inauguració es farà el divendres 9 de març.

Comenta aquest article