Esports

El grup ciclista femení A Pinyó Fix pedala amb força i es consolida amb més de 25 dones aficionades a la bicicleta

Per Berta Ruiz

Imatge de grup d'algunes de les integrants del grup A Pinyó Fix

Des de fa uns tres anys, el grup ciclista femení A Pinyó Fix pedala amb força. La iniciativa va començar a prendre forma quan a un grup d’unes 4 o 5 noies, que sortien els diumenges a fer esport, s’hi van anar sumant més noies aficionades a la bicicleta. El grup va anar creixent i van decidir posar-li un nom, A Pinyó Fix, fa tot just un parell d’anys, i també es va crear un equipament identificatiu propi, l’any passat. Inicialment, les sortides les realitzaven pels carrils bici del nucli urbà de Cambrils, tant pels del passeig de ponent com de llevant, però l’aglomeració d’usuaris resultava una mica perillós i van començar a circular per rutes properes. Des del grup han explicat a Revista Cambrils Diari Digital que, posar-ho en marxa va ser una cosa de totes les components. Montse Fosch va ser una de les més engrescadores i, el boca a boca en va fer la resta.

Unes 25 dones aficionades a la bicicleta en formen part

Actualment, A Pinyó Fix compta amb unes 25 dones, tot i que alguna vegada també s’hi afegeix algun noi. Realitzen sortides en BTT cada diumenge i algun cop, entre setmana. Darrerament, cada dos mesos, intenten organitzar una sortida conjunta amb totes les components del grup perquè dins d’aquest també hi ha diferents subgrups segons el nivell o segons la disponibilitat de cadascú. Les integrants mantenen el contacte via correu electrònic i, quan alguna vol fer una sortida, ho comunica a la resta per tal que s’hi apunti qui vulgui. El grup ciclista A Pinyó Fix també ha fet alguna sortida juntament amb d’altres grups ciclistes com la Penya Cicloturista Cambrils. Així doncs, s’han sumat a la tradicional pujada al Coll de la Teixeta a instal·lar el pessebre nadalenc, a la sortida nocturna que s’organitza des de la Penya o una sortida a Puigcerver que es fa el primer diumenge del mes de febrer, entre d’altres iniciatives.

Trobades de germanor

Per altra banda, en l’àmbit més lúdic, els sopars de grup també són una cita ineludible per a les integrants del A Pinyó Fix. Un parell de vegades a l’any s’organitzen aquestes trobades de germanor que serveixen per reunir totes les components del grup i veure’s en un ambient diferent a l’esportiu. Cal destacar el bon ambient que s’hi respira, ja que malgrat que moltes de les noies no es coneixien entre elles, l’esport de la bicicleta els hi ha permès establir i construir noves amistats.

La gent interessada en sumar-se a aquest grup ciclista femení poden presentar-se els diumenges, a partir de les 8 del matí, al costat de la Font del Centenari, des d'on s'inicien les rutes. També han creat un blog on s’aniran penjant fotos, les cròniques de les sortides i un espai de contacte obert. L’adreça d’aquesta pàgina és la següent: http://apinyofix.wordpress.com/


Imatge de grup d'algunes de les components en un sortida

Foto d'una de les sortides del grup

Comenta aquest article