Cultura

La Biblioteca Municipal és premiada al concurs d’animació lectora María Moliner pel seu foment de la lectura

Per Redacció

Imatge de la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Cambrils ha estat premiada, aquest 2011, al concurs d'animació lectora María Moliner, que convoca cada any el Ministerio de Cultura, la Federación de Municipios y Províncias i que compta a més, des del 2002, amb la col·laboració de la Fundación Coca-cola España. Es tracta d’un concurs adreçat a les poblacions de menys de 50.000 habitants, que premia els millors projectes i activitats de foment de la lectura per a infants i joves.

Enguany s’han seleccionat 300 projectes entre tots els presentats. A Catalunya han estat premiades 15 biblioteques, de les quals vuit pertanyen a la demarcació de Barcelona, tres a la de Girona, dos a la de Lleida i dues a la de Tarragona: la Biblioteca de Tortosa i la Biblioteca Municipal de Cambrils. Durant l'any 2012 es rebrà un lot de 200 llibres infantils i juvenils, seleccionats d’entre les novetats de l’any. Els títols escollits volen ser una mostra de la creació literària i la il·lustració actuals.

El projecte de la Biblioteca que ha obtingut aquest reconeixement és: "QER. Què em recomaneu? Experiències de lectura a la Biblioteca Municipal de Cambrils", un projecte sobre les diverses eines emprades per a fomentar la lectura entre els ciutadans i també per exercir-ne la prescripció.  

La Biblioteca ha participat en diverses convocatòries i els projectes que han rebut reconeixement han estat: "Cuentos en acción" (2003), "Viajando con cuentos" (2005), "Biblioteca d’estiu" (2008), "Tot a un clic!" (2009) i "Formar? Informar? Aquesta és la qüestió?" (2011).

Comenta aquest article