Informació general

ICV presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat pels quiròfans de l'Hospital Lleuger i el consultori mèdic de Vilafortuny

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la sala d'operacions de l'Hospital Lleuger, el dia de la seva inauguració

El grup ICV-EUiA ha presentat un total de 829 esmenes d'inversions, de les quals 49 fan referència al Camp de Tarragona, amb l'objectiu que es mantinguin els nivells actuals de serveis públics. De les 49 esmenes, quatre estan relacionades amb Cambrils, tal com informa el grup en una nota de premsa. En salut, ICV ha proposat que es posin en funcionament els quiròfans de l'Hospital Lleuger –per valor de 500.000 euros– i el consultori mèdic de Vilafortuny –360.000 euros–. D'altra banda, el grup demana la millora de la depuradora i que s'incrementi i millori la interconnexió amb el transport públic de l'Estació de l'AVE al Camp de Tarragona.

Hortènsia Grau ha qualificat els pressupostos de la Generalitat per aquest any com un "cercle destructiu", perquè “creen pobresa, les retallades no incentiven el consum, les empreses pateixen la manca de crèdit i el país i el territori entren en recessió. En comptes del cercle virtuós que diu Mas, el que tenim és un cercle destructiu”. Grau ha remarcat que, amb les xifres d’enguany, les comarques del Camp de Tarragona rebran d’inversió 73 euros per habitant, mentre que la mitjana catalana és de 252 euros.

La diputada ha lamentat que el Govern continuï apostant per la retallada de serveis bàsics del model de benestar i ha afirmat que en les actuacions en els ingressos "fan un nou pas enrere en l'equitat del sistema fiscal català i graven les classes treballadora i mitjana". Finalment, Grau ha apuntat que "la reducció significativa de les aportacions als ens locals incidirà negativament en la qualitat dels serveis públics municipals en detriment dels sectors més desafavorits".


El PSC presenta 75 esmenes als pressupostos per corregir la desinversió del govern a les comarques tarragonines
 
D'altra banda, el grup del PSC ha presentat un total de 75 esmenes als Pressupostos de la Generalitat per aquest 2012. Segons ha subratllat la diputada socialista, Núria Segú, “l’objectiu de les nostres esmenes és corregir la desinversió i la deixadesa del Govern i dels diputats de CiU en relació a les comarques tarragonines". De les 75 esmenes, dues fan referència a Cambrils, on es demana el desdoblament de la carretera de Misericòrdia i els equipaments de l'Hospital Lleuger.

El diputat Josep Maria Sabaté ha denunciat que “pel que fa als pressupostos de Salut per al 2011 ja s’ha constatat una desviació de 407 milions d’euros que, finalment, pot ser superior als 470 milions d’euros. I això tot i les retallades que han perjudicat al sector!” Pel que fa a les comarques tarragonines “ens falten 100 milions d’euros en inversions. Les nostres esmenes volen salvar les infraestructures sanitàries en curs".

Finalment, Sabaté ha advertit que els pressupostos de la Generalitat per enguany inclouen una retallada de 450 milions d’euros en salut, del qual un 10% correspon a Tarragona. “Totes aquestes retallades en inversions es tradueixen, per exemple, amb que acabarem l’any amb les llistes d’espera doblades”, ha emfatitzat.

Comenta aquest article