Informació general

La regidora de Benestar Social justifica la supressió del servei de podologia del Casal per motius econòmics

Per Berta Ruiz

La regidora de Benestar Social i Família, Lluïsa Rom, ahir, en la roda de premsa

La regidora de Benestar Social i Família –Lluïsa Rom– va comparèixer ahir, en roda de premsa, per explicar els motius de la supressió del servei de podologia que es prestava al Casal Municipal de la Gent Gran, després de les crítiques rebudes per part del PSC en la roda de premsa del passat dimarts. Rom va manifestar que s’ha enviat una carta als usuaris del Casal on s’expliquen els motius d’aquesta decisió, fruit d’una valoració econòmica del servei i donada la situació econòmica actual. Cal destacar que el servei de podologia costava 8.350 anuals a l'Ajuntament, segons fonts municipals.

Reforç d'altres serveis de la regidoria

La regidora va comentar que s’estan elaborant els pressupostos municipals per a l’any 2012 i que s’ha fet una valoració de quins són els serveis més necessaris, i aquells que “tenim l’obligació de prestar des de l’Ajuntament”. Segons Rom, el servei de podologia que s’oferia al Casal Municipal de la Gent Gran tenia un cost molt inferior al d’una visita normal, ja que l’Ajuntament subvencionava l’altra gran part. “Ens aquests moments, la prioritat és centrar els nostres esforços cap a d’altres serveis com l’ajuda a domicili –que enguany augmentarà la seva partida– o el servei de transport adaptat, que també s’incrementarà.
La regidora també va reconèixer que ha estat una “llàstima” prescindir d’aquest servei, “però crec realment que era un luxe en la població”. Malgrat la supressió, efectiva des d’aquest mes de gener, Rom va manifestar que és una decisió temporal i que es farà una valoració d’aquí a 6 mesos per decidir si es reprèn el servei tenint en comptes les necessitats dels usuaris.

En resposta al PSC: "La situació en la qual ens trobem és culpa d'aquests senyors"

En relació a les crítiques del PSC, la regidora de Benestar Social va manifestar que, “la situació en la qual ens trobem és culpa d’aquests senyors, no ho oblidem. Si ells haguessin fet les coses bé, no tindríem els problemes de liquiditat que tenim. Hem de prendre unes decisions i evidentment, per desgràcia, en aquestes decisions prima el motiu econòmic davant de moltes decisions polítiques. S’han fet les coses molt malament i han deixat l’Ajuntament en una situació econòmicament horrorosa. Hi ha molts serveis que s’han de donar des de la regidoria i hi ha uns que primen més que uns altres. Voldríem poder oferir tots els serveis, però tot no ho podem fer. Potser són ells qui s’haurien de plantejar perquè no ho podem fer".

Comenta aquest article