Societat

Les persones majors de 85 anys que resideixen en domicilis de Cambrils viuen en bones condicions, segons un estudi de la regidoria de Benestar Social

Per Cristina Sierra

La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, ahir en roda de premsa

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils va contractar tres professionals per analitzar la situació de les persones majors de 85 anys residents en domicilis de Cambrils, des del mes de juny fins a novembre de 2011.  Durant aquests mesos, els experts van entrevistar 316 persones i van concloure que les persones majors de 85 anys viuen en bones condicions. L’estudi destaca que en total hi ha 39 casos amb indicadors de risc, dels quals 32 ja tenien expedient obert abans de l’estudi.

La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va presentar, ahir al matí, aquest estudi i va destacar que “ens ha servit per fer autocrítica i és una eina més de treball per poder valorar la necessitat individualitzada de cada persona gran i poder establir la proposta d’intervenció que faciliti la seva autonomia personal”. Rom va explicar que des de la regidoria es continuarà treballant perquè aquest col·lectiu continuï tenint un bon nivell de vida.

Tal com va apuntar la regidora, “una de les línies prioritàries d’actuació és la promoció d’accions adreçades a la gent gran, tant en l’àmbit de l’atenció a les persones grans amb dependència com en l’àmbit de foment de la participació activa d’aquest col·lectiu en la societat”.

La meitat dels entrevistats són propietaris dels pisos i la majoria viuen acompanyats

A l’hora d’explicar el resultat de l’estudi, Rom va destacar que els serveis socials municipals tenen un bon coneixement de les necessitats de les persones grans i va afirmar que l’estudi també ha servit per obtenir dades de l’ajuda de dependència. De 228 persones entrevistades, 99 tenen resolució de dependència, 41 estan en tràmit i 88 no l’han tramitada.

De l’estudi, les dades que s’extreuen és que la majoria d’entrevistats viuen acompanyats i gairebé la meitat del col·lectiu són propietaris dels pisos on viuen. Un 85,52% viu en nucli urbà i el 70% és beneficiària de recursos domiciliaris, dels serveis de teleassistència domiciliaria i de la prestació econòmica per cuidador familiar no professional.

En quant a la salut de les persones majors de 85 anys, un 36% manifesta que el seu estat és bo i les persones que necessiten cuidador estan ateses el temps que requereixen segons els graus de dependència atorgats, ja que hi ha 92 persones amb grau de dependència 2 –greu– o 3–gran dependència–.

Finalment, la situació econòmica dels enquestats és bona, ja que tres de quatre persones afirmen que arriben a final de mes sense dificultats. Només una de cada cinc manifesta que té dificultat en arribar a final de mes.

Comenta aquest article