Societat

La cavalcada dels Reis Mags congrega milers de persones al port de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la Cavalcada de Reis, al seu pas per davant de la façana marítima, el passat dijous al vespre

Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, van desembarcar, el passat dijous a la tarda, al port de Cambrils on els esperava una gran gernació. Un any més, els Reis Mags van arribar dalt de les barques de pesca cambrilenques i precedits pel castell de focs que enguany es va veure reduït a la mínima expressió. Un cop a port i davant del deliri dels petits que els esperaven impacients, ses Majestats van repartir salutacions i caramels en el recorregut que van fer a peu per la façana del port fins arribar a l'alçada del monument de la vela. En aquest punt es va iniciar la cavalcada que va recórrer carrers i places del port i de la vila.

Recollida de cartes

El parc del Pescador, a la zona del port, i la plaça d'Espanya, a la vila, van ser els dos punts de recollida de les cartes. En tots dos punts, l'alcaldessa Mercè Dalmau els hi va donar la rebuda oficial a Cambrils i els hi va lliurar la clau simbòlica per a que poguessin entrar a les llars cambrilenques. Els Reis Mags van fer el seu discurs i tot seguit els xiquets i les xiquetes van poder saludar de prop els Reis i lliurar-los-hi les cartes.
La festa de Reis ha estat organitzada, un any més, per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle i ha comptat amb la col·laboració del departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils. El desplegament humà que l'AAA la Salle fa en aquesta festa se situa al voltant de les 200 persones.

Comenta aquest article