Informació general

Problemes en el desviament d'un pou retarden la posada en marxa del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la plaça de l'Ajuntament

La posada en marxa del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament encara no té data concreta. Aquest passat mes d'agost, des de l'Ajuntament s'havia apuntat a finals del passat mes de setembre com a data d'obertura possible però, finalment, no va ser així per diferents motius. Un d'aquests motius és el desviament d'un pou, connectat a la xarxa local d'aigua. Se n'ha hagut de fer un de nou fins a un dels extrems de la plaça. Aquest procés ha tingut alguns problemes ja que el nou pou no té el cabal que tenia l'anterior i encara s'hi està treballant. Això ha fet retardar l'enllestiment de les obres. A banda d'això, cal solucionar les mesures de seguretat a les rampes dels vehicles al pàrquing i, també, cal treballar en l'acabat de les casetes d'accés dels vianants
De totes maneres, tal com han afirmat de fonts municipals, tan bon punt s'arreglin aquests aspectes, se certifiqui l'obra i l'empresa concessionària ho sol·liciti es procedirà a l'obertura del pàrquing.

Urbanització de la plaça amb fons del PUOSC

Tal i com ja es va assegurar el passat mes d'agost, el govern municipal no pot afrontar el pressupost previst, d'uns dos milions d'euros, per a les obres de reforma de la superfície de la plaça de l'Ajuntament i està treballant per a l'elaboració d'un projecte alternatiu, menys costós, que properament es presentarà en públic. Per a disposar d'una partida pressupostària per aquestes obres, l'ajuntament cambrilenc va demanar a la Generalitat, el passat mes de setembre, que permetés canviar els 230.000 euros, que s'havien concedit per a subvencionar la segona fase del Teatre Auditori, per destinar-los a finançar la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament. Aquesta subvenció correspon al pla 2008-2012 del PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya) i l'anterior govern l'havia sol·licitat per la segona fase del Teatre Auditori, que té un pressupost de 7 milions d'euros de pressupost i que, actualment, té les obres aturades. L'Ajuntament està a l'espera de la resposta de la Generalitat referent a aquesta modificació de la subvenció.

Pàrquing de 300 places

L'aparcament de la plaça de l'Ajuntament comptarà amb dues plantes subterrànies. La primera tindrà capacitat per a 145 vehicles, i la segona per a 155, arribant així a la xifra total de 300 places. Aquestes dimensions permetran que hi hagi aparcaments de rotació de vehicles i altres en règim de lloguer. El pàrquing disposarà al seu exterior d'un indicador de places lliures i ocupades, i també comptarà amb reconeixement de matrícula a l'entrada. Aquest accés al subterrani es farà des de la banda de l'hospital, i la sortida serà per la banda de l'Institut Cambrils.

Les obres van a càrrec de l'empresa constructora Estacionament Centre Direccional S.A., que és filial de Dragados. Aquests treballs de construcció es van iniciar el mes de setembre de l'any 2010 i un cop es posi en marxa el pàrquing,  l'empresa constructora tindrà la concessió de l'explotació de l'aparcament durant 40 anys
.

Comenta aquest article