Societat

L'arribada dels Heralds enceta la festa de Reis

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Heralds dels Reis Mags de l'Orient van arribar, el passat 31 de desembre, al port de Cambrils

Els heralds de ses Majestats els Reis Mags de l'Orient van fer la seva arribada a Cambrils el passat dissabte 31 de desembre i ho van fer, com ja és tradició, per via marítima. Els emissaris reials van arribar al Mollet del Rec en un matí amb un sol espaterrant i amb una temperatura força agradable. Al passeig marítim els esperaven un bon nombre de xiquets i xiquetes. Un cop desembarcats, els heralds van acostar-se als més petits per donar-los caramels i recollir alguna carta i, tot seguit, van enfilar-se als vehicles que els estaven esperant. Des d'aquest punt van iniciar un recorregut pels diferents carrers i places cambrilenques per pregonar la imminent arribada dels Reis Mags.

Tot a punt pel dia 5 i 6 de gener

L'arribada dels Heralds és el primer acte de la Festa de Reis a Cambrils. Demà, a partir de les 6 de la tarda, els emissaris reials de ses Majestats faran un nou recorregut pels carrers de Cambrils per llegir el pregó lliurat a alta mar pels Reis Mags que desembarcaran al port de Cambrils el proper dijous dia 5 de gener a les 7 de la tarda. Des del port s'iniciarà la cavalcada i, més tard, tindrà lloc les recollides de cartes al parc del Pescador i a la plaça d'Espanya.
L'endemà, divendres 6 de gener, els Reis Mags repartiran les joguines, casa per casa, a tothom que ho hagi sol·licitat prèviament. La Festa de Reis està organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle.

Comenta aquest article