Cultura

Les germanes Janine i Marta Capella protagonitzen el concert de piano i violoncel a benefici de Càrites

Per Lluís Rovira i Barenys

Janine Capella i Marta Capella, ahir, en un moment del concert a la Cripta de l'Ermita

La Cripta de l'Ermita va acollir, ahir al vespre, el concert de les germanes Capella. Un concert benèfic, organitzat per Cambrils Tribuna, la recaptació del qual anava destinada a Càritas de les parròquies de Santa Maria i de Sant Pere. Amb la venda de les entrades al concert i amb les de la fila 0 es van recaptar prop dels 2.000 euros. Cal dir que les entrades es van exhaurir i que molta gent se'n va haver d'entornar sense poder accedir al concert.

Concert amb dues parts

El concert, que va durar una hora i mitja, es va dividir en dues parts. Abans, però, i com a presentació de l'acte, un dels membres de Cambrils Tribuna, Joan Carrión, va donar unes pinzellades tant de l'entitat organitzadora com de les protagonistes del concert i va tenir unes paraules d'agraïment, per encàrrec de les germanes Capella, cap al reconegut músic cambrilenc Àngel Recasens.
Janine Capella, al piano, i Marta Capella, al violoncel, van encetar el concert amb la Introducció i Polonesa Brillant de Chopin i van seguir amb la Sonata Op. 40 de D. Schostakowitch.  A la segona part, les germanes Capella van interpretar "Canciones populares Españolas" de Manuel de Falla.

Trajectòria brillant

Les germanes Capella van iniciar, amb set anys, els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Cambrils. Janine els va acabar al Conservatori Superior de Música "Salvador Seguí" de Castelló de la Plana i Marta a Barcelona, amb el cellista de la OBC Nabí Cabestany. Totes dues van continuar els seus estudis superiors a la "Universität für Musik und darstellende Kunst" de Graz (Àustria). La seva formació musical ha continuat i totes dues ja han actuat en les sales més importants de Catalunya i d'Espanya així com en moltes sales europees. A Cambrils van actuar dins la programació del 30è Festival Internacional de Música, ara fa set anys.

Comenta aquest article