Informació general

L'Ajuntament contractarà 16 persones aturades que hagin exhaurit la prestació

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'uns operaris municipals treballant al carrer

L’Ajuntament de Cambrils contractarà 16 persones aturades que han exhaurit la prestació per desocupació o subsidi d'atur en el marc del Projecte d’Impuls a la Contractació per a la Millora del Territori. Així ho presentava ahir en roda de premsa la regidora d'Ensenyament, Carmen Quintana.

Tal com va explicar Quintana, aquest programa d’inclusió social ocuparà persones de Cambrils sense cobertura econòmica que es trobin en una situació de màxima precarietat, segons els informes de Benestar Social. Concretament seran quatre jardiners, dos delineants, sis paletes, tres pintors, i un electricista/fontaner. Els candidats són persones derivades de l’Oficina de Treball de Cambrils. Un tribunal ja ha seleccionat els dos delineants i els quatre jardiners. La resta se seleccionaran avui, com a molt tard, i començaran a treballar aquest mateix divendres.
El pla d’ocupació costarà 179.000 euros en total. Els costos de contractació es cobriran gràcies a una subvenció de 132.039 euros que ha concedit el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a l’Ajuntament, cofinançada en un 50% pel Fons Social Europeu. El material necessari, pressupostat en 46.860 euros, el pagarà l’Ajuntament.

Actuacions en parcs i jardins i en edificis municipals

Les actuacions que es desenvoluparan es divideixen en tres eixos: la millora del manteniment de jardins i zones verdes municipals, la revisió i digitalització d'habitatges i edificacions en sòl rústic, i el manteniment de la via pública i edificis públics de Cambrils. Els quatre jardiners tindran una jornada laboral del 75% (26,25 hores setmanals durant sis mesos), els dos delineants estaran a jornada completa (35 hores setmanals durant sis mesos), els paletes, pintors i l'electricista o fontaner tindran una jornada laboral del 80% i també estaran treballant sis mesos. El contracte serà entre el 30 de desembre i el 30 de juny.
Segons va detallar la regidora, es preveuen accions en diferents punts del municipi com: la reparació de les voreres de la urbanització de Jardins de Vilafortuny; el manteniment del mobiliari del passeig marítim de ponent; el manteniment i la rehabilitació de les instal·lacions esportives municipals; el condicionament de diferents edificis municipals com l'Ajuntament, el Palau Municipal d'Esports, el Casal de la Gent Gran, la Biblioteca Municipal, els centres educatius públics, els centres cívics, l'Escola Municipal de Música o el Mercat Municipal de la Vila.

La regidora Carmen Quintana en un moment de la presentació del pla d'ocupació, ahir al matí

Comenta aquest article