Societat

El cambrilenc Nick Eichman Baquer guanya l'edició d'ahir del programa "El petit dictat" de TV3

Per Berta Ruiz

Nick Eichman a la seu de la Revista Cambrils

El cambrilenc Nick Eichman Baquer, de 13 anys d'edat, va ser el guanyador de l'edició d'ahir del programa de TV3 "El petit dictat", presentat per Òscar Dalmau. Durant aquest període nadalenc, el programa "El gran dictat" s'ha adaptat a la canalla i hi participen xiquets i xiquetes d'entre 11 i 14 anys, amb proves adaptades a la seva edat.

En l'edició d'ahir, el jove cambrilenc va endur-se el primer premi després de superar les diferents proves i vèncer les dues seves contrincants. La primera prova va consistir en un joc de polsadors per respondre una sèrie de preguntes. Aquesta prova va deixar els marcadors molt igualats. La segona va ser la de "la frase desfeta", mentre que la tercera va ser la de la "doble pregunta", on el cambrilenc va superar les seves rivals i va aconseguir sumar molts punts en poc temps. En la darrera prova eliminatòria, la del "lletra a lletra", els concursants havien de lletrejar diferents paraules. En Nick va lletrejar correctament una desena de paraules. Un cop a la final, els dos finalistes havien d'escriure correctament diferents paraules. En aquesta, el cambrilenc es va mostrar molt més encertat i finalment va endur-se el primer premi amb una diferència de 400 punts. En Nick confessava a Revista Cambrils Diari Digital que, en aquest darrer tram del programa s'havia posat molt nerviós, però a la vegada molt content i emocionat. Com a guanyador va endur-se un iPad, mentre que les dues altres concursants van rebre un iPod Touch.

Nick Eichman Baquer estudia 2n d'ESO al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i segons va explicar aquesta era la primera vegada que participava en un concurs televisiu. La idea d'anar-hi va sorgir després que un familiar també hi concursés i conegués que s'estava fent un càsting per fer la versió nadalenca de "El gran dictat". En Nick va anar als estudis de TV3 a fer diferents proves de llum i de plató, mentre que un segon dia va haver de fer una petita prova escrita. Finalment, el van seleccionar i el dia 6 de desembre va tenir lloc la gravació. Manifesta que va estudiar una mica i es va preparar algunes proves a través del joc online del programa.

Comenta aquest article