Informació general

L'Associació Hotelera Salou–Cambrils–La Pineda, satisfeta amb l'aprovació del Projecte de Llei de promoció de l'activitat econòmica

Per Redacció

Imatge d'arxiu de turistes passejant pels carrers del port

La presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, M. Eugènia Arbó,  ha enviat un comunicat on transmet la seva satisfacció amb l'aprovació del Projecte de Llei de promoció de l'activitat econòmica que va tenir lloc el passat dia 22 de desembre al Parlament de Catalunya. Aquesta llei està inclosa en un dels capítols que composen la Llei Òmnibus i permetrà aconseguir en un grau elevat la simplificació administrativa de la Llei de prevenció i control ambiental de les activitats, una reivindicació del sector turístic des de fa anys i que s'ha pogut vehicular a través de PIMEC Turisme, presidida per Jaume Marimon.

Cal destacar que les millores aconseguides s'han produït després de llargues negociacions i propostes que s'han dut a terme des de la Comissió de Medi Ambient i des de PIMEC Turisme. És molt important ressaltar que gràcies a l'esforç realitzat pel sector turístic, en concret, tots els sectors es podran beneficiar de no haver de renovar llicències, amb el seu conseqüent pagament per  
renovació; no haver de fer controls periòdics, amb el conseqüent pagament pel control i costos per incidències que es poguessin trobar. I tercer, es dóna seguretat jurídica als negocis turístics de Catalunya. Aquesta simplificació es traduirà en una menor càrrega administrativa i menys costos per a les micro, petites i mitjanes empreses que estiguin classificades en els annexos III i IV de la llei, i que representen el 70% aproximadament de les activitats a Catalunya.


La presidenta de l'Associació Hotelera ha volgut destacar, sobretot, el suport dels grups parlamentaris que han possibilitat els canvis de la Llei de prevenció i control ambiental de les activitats, molt especialment, el del Partit Popular de Catalunya (PPC), que va incorporar les esmenes a la llei Òmnibus, va lluitar per elles i les va mantenir, explicava Arbó. Segons la presidenta, "creiem que el paper del PPC ha estat clau per aconseguir aquest gran pas. Per part de PIMEC Turisme se li van demanar aquestes esmenes al Partit Popular, i creiem que ha fet un paper immillorable".

En una roda de premsa, celebrada el passat mes d'octubre, Arbó ja va explicar que una de les preocupacions al sector hoteler era l'increment de costos administratius i que esperava l'aprovació d'aquesta llei. "Hem presentat a nivell de tots els grups parlamentaris una sèrie de temes perquè tenim uns greuges comparatius a nivell de competència, volem tenir les mateixes condicions de competència de la resta de competències estatals i europees, per nosaltres, aquest punt és bàsic", va afirmar.

Comenta aquest article