Informació general

El parc de bombers de Cambrils no va fer guàrdia el dia de Nadal com a protesta

Per Redacció

Vehicle dels bombers durant una actuació d'emergència, aquest passat estiu

Els parcs de bombers de Cambrils, així com els de Calonge (Baix Empordà) i de Calaf (Anoia) no van fer guàrdia el dia de Nadal perquè no van trobar bombers disposats a fer hores extres. Concretament, des de les set del matí del dia 25 de desembre fins a les set del matí del dia 26 de desembre, ningú va fer la guàrdia en aquests tres parcs de bombers. Es tractava d'una mesura, segons els sindicats, per pressionar al Govern de la Generalitat que no pagava les hores treballades en règim extraordinari des del passat mes d'abril. La Generalitat però, ja va liquidar el deute aquest passat dimecres 28 de desembre, tal com informava ahir l'agència de notícies ACN.

La dotació assignada per aquests parcs el dia de Nadal no arribava als serveis mínims i van decidir tancar-los per redistribuir els bombers en d'altres parcs propers. Els dos bombers assignats a Cambrils, per exemple, van acabar fent la guàrdia al parc de bombers de Reus. Des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments van decidir activar en fase de preavís els parcs de voluntaris de les rodalies per si calia activar-los en cas d'emergència. De fet, en aquests casos, s'activen uns mecanismes per donar cobertura a tot el territori.

Tal com informava ahir ACN, els sindicats afirmen que són molts els integrants del cos d'emergències que es neguen a fer més hores extres, perquè fins aquest passat dimecres no havien cobrat les del mes d'abril, maig, juny, juliol i agost. A la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments se li complica la gestió de la plantilla de bombers, ja que no hi ha prou efectius per cobrir tots els torns durant els 365 dies de l'any i, sense la dedicació extraordinària, serà difícil mantenir oberts tots els parcs durant tot l'any, especialment durant les festivitats. La Direcció nega que els representants dels treballadors hagin comunicat oficialment que els bombers no pensen fer més hores extres, mentre que des dels sindicats s'assegura que si finalment han cobrat les hores extres impagades des del mes d'abril ha estat precisament perquè es negaven a fer-ne més.

Comenta aquest article