Informació general

L'empresa de jardineria Qverd i l'Ajuntament arriben a un acord per fixar un pla de pagaments per cobrar les factures pendents

Per Redacció, Cristina Sierra

Fulletó de protesta enganxat a un fanal

Prop de 20 treballadors de l'empresa de jardineria Qverd, subcontractada per l'Ajuntament de Cambrils, es van concentrar, el passat divendres 23 de desembre al migdia, davant les portes del consistori per demanar que l'Ajuntament els hi pagui les factures que tenen pendents. El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– i altres membres del govern van rebre als treballadors i van acordar que el proper 15 de gener es trobarien amb els responsables de l'empresa per fixar un pla de pagaments viable.

Segons va explicar un dels treballadors de Qverd a Revista Cambrils Diari Digital, l'Ajuntament no paga els serveis de jardineria des del mes de febrer. "L'empresa ha continuat pagant nòmines als 8 treballadors directes i a unes 6 persones més que hi treballen indirectament, així com les despeses dels vehicles, combustibles i altres fungibles". El treballador va apuntar que l'empresa s'està arruïnant i que, de moment, els treballadors no han cobrat la paga extra i la nòmina de gener no està assegurada, ja que si l'empresa no cobra, haurà de tancar.

Aquesta preocupació dels treballadors va quedar palesa en la reunió amb el regidor i van manifestar que l'empresa els havia comunicat que no podia fer front a alguns pagaments com a conseqüència de l’impagament de factures per part de l’Ajuntament de Cambrils i que, per tant, volia fer pública aquesta situació i una explicació del perquè s’havia arribat a aquesta situació.

L'Ajuntament ha efectuat diversos pagaments però encara es deuen factures a Qverd

Llobet va explicar als treballadors que quan l'actual govern es va constituir es va trobar amb que l'empresa Qverd tenia factures pendents de cobrament des del mes de febrer i va intentar redreçar la situació. Segons el regidor, durant aquests mesos, el govern ha efectuat diversos pagaments però encara se li deuen factures a l'empresa.

El treballador de l'empresa va afirmar que els treballadors van sortir satisfets de la reunió amb el regidor però l'empresa va comunicar que, si l'Ajuntament no els hi donava una solució viable, es podria veure obligada a acomiadar a dos treballadors. Cal apuntar que el regidor i l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– es van reunir el dia abans amb els responsables de l'empresa per analitzar la situació dels pagaments i la viabilitat de la prestació del servei.

Des del consistori van informar que la reunió havia tingut lloc després de la Comissió informativa extraordinària d’Hisenda i el regidor va aprofitar per convidar als grups de l’oposició a trobar-se també amb els treballadors, però el PSC va rebutjar l’oferiment.

Comenta aquest article