Informació general

Les entitats veïnals demanen "conèixer els números de veritat" per a poder presentar propostes d'estalvi a l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

La reunió entre els veïns i el consistori es va fer a la sala de plens

Un total de catorze entitats veïnals de Cambrils van assistir el passat dimecres al vespre a la sala de plens, a una reunió convocada pel consistori amb l’objectiu d’explicar l’estat de la situació financera municipal i recollir propostes per millorar l’estalvi. L’origen de la convocatòria va ser a una petició feta inicialment per l’associació de veïns del Molí de la Torre en una reunió mantinguda amb el regidor barri.

Queixes contra l'increment de l'IBI

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor d’Hisenda, Ramon Llobet, van exposar breument la situació financera i el pla de sanejament, així com els resultats de l’estudi econòmic que ja es van fer públics el passat mes de setembre. La secretària de l’associació de veïns del Molí de la Torre –Lydia Aguirre– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de com va discórrer la reunió. De fet, un dels grans punts de conflicte va ser l’augment de l’IBI proposat per l’equip de govern d’un 20% per a l’any 2012. “De les 14 associacions veïnals, tothom es queixava que aquest increment és abusiu. Tothom va protestar sobre això. És una mesura que ells tenen molt fàcil, pugen el rebut  i els veïns a callar i a aguantar, quan potser hi haurà famílies que no ho podran assumir”, ha comentat Aguirre. Segons la secretària de l’associació de veïns del Molí de la Torre, “el regidor Ramon Llobet va dir que en 4 anys es regularitzaria aquest increment i quedaríem a la pau i no és veritat, perquè ens haurien de tornar el 34% del que ens han augmentat per quedar a la pau”.

"Volem tenir els números de veritat per poder presentar les nostres propostes"

En aquest punt, Aguirre ha assenyalat que des de la seva associació han demanat tota la informació necessària per estudiar com està la situació, saber quin és l’estat de les empreses municipals i conèixer quin serà el pressupost pel 2012. Tot plegat per fer un seguit de propostes d’estalvi.  “Volem tenir els números de veritat per poder presentar les nostres propostes, perquè les que es van fer durant la reunió van ser de ‘la xocolata del lloro’, és a dir, coses molt puntuals i concretes. Volem saber què s’està subvencionant des de l’Ajuntament, no només en benestar social sinó en tot. Què passa amb les empreses municipals, perquè no ens van informar de res. Volem tenir els números de veritat per poder presentar propostes en ferm. Hi ha partides que ningú les anomena i estan amagades, i segurament més que del lloro poden ser del lleó”, ha apuntat Aguirre.
Un cop tinguin aquesta informació, Lydia Aguirre ha explicat que se l’estudiaran, elaboraran les seves propostes i mantindran informades les associacions veïnals, “perquè si anem tots junts farem més força”.

Comenta aquest article