Un atleta cambrilenc aconsegueix la sisena posició al Campionat de Catalunya de cros

Pau Gimeno Perramon, en primer terme, amb la sisena posisicó assoleix una de les millors classificacions de la història del club
Canet de Mar va ser l’escenari, el passat diumenge dia 19 de febrer, del LXXXVI Campionat de Catalunya individual de cros.

Aquest esdeveniment està considerat com la festa del cros català. Una jornada de participació qualitativa i, alhora, de gran participació, ja que a cada categoria el nombre d'atletes es troba al voltant del centenar.

El  Club Atletisme Cambrils va estar representat per Pau Gimeno Perramon. Un únic participant però que va assolir una de les millors classificacions de la història del club.

El circuit era de gran duresa, situat en un turó ple de desnivells que dificultava la possibilitat de mantenir un ritme de carrera continuat, característica pròpia d'una localitat costanera de la Costa Brava. Les pujades i baixades amb un fort pendent exigien als atletes una dosificació correcta de les seves forces a fi i efecte de no equivocar el ritme i perdre els llocs capdavanters de la cursa. El circuit a recórrer era de 3.000 metres dividit en una primera volta de 1.000 i una segona de 2.000.

Després d'una sortida controlada en què es va situar entre els 30 primers atletes, Pau Gimeno Perramon va anar progressant i es trobava entre els 10 primers al cap de la primera volta. La seva correcta dosificació de l'esforç va fer que continués avançant corredors i que arribés a meta en la sisena posició. Tanmateix era el primer classificat a nivell territorial, cosa que el converteix en l'actual campió territorial de cros.

Aquest sisè lloc és la tercera millor posició assolida mai per un atleta local en un Campionat de Catalunya, darrere dels medallistes Ignasi Fernández i M. Carmen González. Al mateix temps, és la millor classificació aconseguida mai per un atleta aleví. Feia nou anys que un atleta local no creuava la línia de meta entre els 10 primers classificats. Tenint en compte la seva joventut, podem afirmar que el rei del cros local, l'Ignasi Fernández, ha trobat un successor.