Informació general

Es constitueix l'Associació de veïns del barri de l'Estació

Per Berta Ruiz

El barri de l'Eixample ja té constituïda la seva associació veïnal

El barri de l’Eixample ja té oficialment associació de veïns, que portarà el nom de Associació de veïns del barri de l’Estació. Aquest passat dissabte a la tarda va tenir lloc, al Casal Municipal de la Gent Gran, l’assemblea general constitutiva de la junta. La trobada va reunir una vintena de persones.

El repartiment de càrrecs ha quedat de la mateixa manera que es va acordar en la reunió mantinguda el passat mes de març, tal com informava Revista Cambrils Diari Digital. Així doncs, Maria Rosa Colom n’és la presidenta, Joan Llaveria ocupa la vicepresidència, Fina Rovira n’és la secretària i Benet Budí, el tresorer. Com a vocals hi ha Anton Mendoza, Lluís Ariño, Esperança Escalona, Baudilio Baquer, Pilar Escalona i Ramiro Suárez. A aquesta llista se li va sumar Miguel Periago, soci de l’associació, que es va mostrar interessat en formar part de la junta i que ha entrat com a nou vocal. Actualment, l’associació compta amb uns 150 socis.

Treballar pel barri i pels veïns

La presidenta, Maria Rosa Colom, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que el principal objectiu d’haver creat l’associació és “treballar pel barri, treballar pels veïns i tirar endavant amb els projectes, inquietuds i allò que demanin els veïns. És a dir, fer de pont amb l’Ajuntament i amb els estaments legals. Aquesta és una eina legal de comunicació que fins ara no tenia el barri. Hem creat l’associació per legalitzar la situació, perquè sinó no es té força en res”. De fet, el barri de l’Eixample és un dels pocs barris cambrilencs que quedava sense tenir una associació veïnal.

L'associació no organitzarà les festes del barri

Pel que fa a la continuïtat de les festes del barri, Maria Rosa Colom ha manifestat que l’associació no s’ha creat per fer les festes. “Vam parlar amb els membres de la comissió de festes i els hi vam preguntar si algú volia entrar a formar part de la nova associació, i que a partir d’aquí ja aniríem parlant. Ens van dir que no, que la comissió es desfeia. Nosaltres no ens podem fer càrrec de les festes, perquè la finalitat de l’associació no és fer les festes del barri”, ha dit Colom. Malgrat això, la presidenta de l’associació de veïns ha comentat que “per fer les festes es necessita gent i diners. Per tant, si hi ha un grup de gent, socis del barri, que estiguin disposats a organitzar-les, nosaltres ajudarem i hi donarem suport amb el que poguem, però hi ha d’haver gent. No ens volem desentendre, però nosaltres no ens volem posar al davant, perquè l’associació s’ha creat amb un altre objectiu: millorar el barri. Ja hi havia una comissió de festes, però han decidit plegar”. Tot i això, Colom no ha tancat la porta a intentar organitzar algun tipus d'activitat festiva però amb un caire molt més auster que el que s'ha vingut fent fins ara.

Recordem que, el passat 21 d’octubre, la junta de la Comissió de Festes del barri de l'Eixample va presentar la seva dimissió irrevocable donat el seu “cansament d’anar al capdavant” i no preveure cap relleu humà. Es va constituir una comissió gestora per membres de la junta dimissionària, que properament ha de convocar unes eleccions per escollir una junta directiva de la Comissió de Festes. Si aquesta convocatòria queda deserta, la comissió gestora farà tots els tràmits legalment establerts per dissoldre l'entitat.

El nom escollit per a l'associació

Quant al nom triat per a l’associació, Maria Rosa Colom ha explicat que, “a l’associació se li havia de posar un nom. Vam creure oportú posar-li aquest, perquè tenia una relació molt directa i per diferenciar-nos de l’altre barri de l’Eixample. Ens va semblar escaient perquè inclús, anys enrere, al barri se li deia de l’Estació”.

Imatge de la reunió del passat mes de març, amb gairebé tots els membres de la junta. D'esquerra a dreta, Joan Llaveria, Anton Mendoza, Benet Budí, Baudilio Baquer, Fina Rovira, Maria Rosa Colom, Pilar Escalona, Esperança Escalona i Lluís Ariño

Comenta aquest article