Camp

El Consell Comarcal del Baix Camp aprova un pressupost pel 2012 de 48 milions d'euros

Per Lluís Rovira i Barenys

Quim Calatayud, Jordi Viñals, Mercè Dalmau i Dolors Compte, ahir, a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp, poc abans de presentar els pressupostos del 2012

El ple del Consell Comarcal del Baix Camp va aprovar, ahir, un pressupost pel 2012 de poc més de 48 milions d'euros, un 13% menys que el que es va aprovar per aquest 2011, que era de 55 milions d'euros. D'aquests 48 milions d'euros, 14,1 milions corresponen al propi Consell Comarcal i la resta, uns 34 milions d'euros, als diferents organismes que hi depenen. D'entre aquests organismes cal destacar Secomsa Cambrils, amb un pressupost per al 2012 de 3.428.250 milions d'euros.
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Quim Calatayud, va justificar la retallada en el pressupost del 2012 com a "important, però que no ha significat un gran canvi ja que un 80% del pressupost és finalista". Calatayud també ha volgut destacar que en el capítol de personal s'ha reduït la partida però no perquè s'hagi despatxat a treballadors sinó pel fet de no comptar, encara, amb els programes d'ocupació i de formació de la gent jove, "quan la Generalitat els posi en marxa ja els incorporarem", va dir el president.
Una altra reducció important s'ha fet en el capítol de les inversions. Segons el president del Consell Comarcal, "no hem pressupostat grans obres ja que no les podríem fer". En aquest sentit va dir que hi havia una partida, feta per l'anterior equip de govern, destinada a fer una remodelació important de la seu del Consell Comarcal, "aquesta partida no l'executarem i només solucionarem temes puntuals. La resta de diners, més d'un milió d'euros es destinaran a la compra de camions i manteniment de la planta de Secomsa". D'altra banda, Quim Calatayud va destacar que tot i la rebaixa en els apartats d'ensenyament i serveis socials, el Consell Comarcal del Baix Camp continua apostant fort per aquestes àrees.

Un organisme sense deute

Quim Calatayud va assegurar que l'endeutament del Consell Comarcal és ridícul, pràcticament inexistent i que això era degut "a la bona tasca que han fet els darrers presidents d'aquest ens comarcal. Ens hem de sentir molt orgullosos d'aquesta gestió".
La presentació dels pressupostos del 2012 davant la premsa es va fer ahir al matí i va comptar, a més del president del Consell Comarcal, Quim Calatayud, amb la vicepresidenta primera i alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; la representant del PP i regidora de Reus, Dolors Compte; el representant d'ERC i regidor de la Selva del Camp, Jordi Viñals, i el representant del PSC i regidor cambrilenc, Robert Benaiges, que es va incorporar a l'acte més tard. Tots ells van expressar públicament la tasca de consens entre tots els partits que s'ha portat a terme a l'hora d'elaborar els pressupostos, que els van qualificar de realistes.

Comenta aquest article