Cultura

Representació cambrilenca a l'exposició del Salon du Carrousel du Louvre de París

Per Cristina Sierra

Kamal Sultan, Nuri Mariné i Marissa Calbet amb les seves obres exposades al Salon du Carrousel du Louvre

Els cambrilencs Marissa Calbet, Kamal Sultan i Nuri Mariné van exposar, la setmana passada, al Salon du Carrousel du Louvre de París amb la Delegació Catalana, formada per 26 artistes que van seleccionats per la Societé National des Beaux Arts de París. Aquesta mostra, que fa 150 anys que se celebra, va tenir lloc del 8 a l'11 de desembre i va comptar amb la participació d'una vintena de països.

Els artistes cambrilencs van tenir l'oportunitat d'exposar una obra seva que va ser seleccionada per la Societé National des Beaux Arts. Tal com explica Nuri Mariné a Revista Cambrils Diari Digital, s'havia de presentar 5 quadres diferents i la Societé seleccionava el quadre per exposar. L'obra de Mariné portava el títol de 'Hmmm la llum'; el de Calbet, 'Velers dins la boira', i el de Sultan, 'Petjada'. Cal destacar que enguany era el primer cop que el Salon comptava amb una delegació catalana, ja que els artistes catalans sempre havien participat amb la delegació espanyola. Segons apunta Mariné, va ser l'artista reusenca Cori Torroja qui va demanar crear una delegació catalana per aquest Salon i l'organització ho va permetre.

Mariné explica que el president de la República Francesca Nicolas Sarkozy els va convidar a aquesta exposició. "Tot era molt clàssic, molt elegant, molt francès, és un dels salons clàssics de tota la vida i hi havia molts convidats d'honor". Marissa Calbet va estar present el dia de la inauguració i la Nuri i el Kamal van anar-hi divendres i dissabte. "És un saló molt important, vam aprofitar per atendre a la gent i fer molts contactes, ha estat tota una experiència", afirma Mariné.

Comenta aquest article